Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χίο... (Βίντεο)

Ολική καταστροφή στα μαστιχόδεντρα...

Real.gr
  Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν από τα ξημερώματα της Δευτέρας πυροσβέστες από τη Χίο και την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και οι κάτοικοι της νότιας Χίου για να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε και...
συνεχίζει να καταστρέφει δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις με ανυπολόγιστο μέχρι στιγμής κόστος. 

Ως ελεγχόμενη χαρακτηρίζεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 03:00 χθες το πρωί. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να δίνουν σκληρή μάχη μαζί με εθελοντές και κατοίκους των χωριών της νότιας Χίου, που είδαν τις πύρινες φλόγες να αποτελειώνουν το καταστροφικό έργο που είχε αρχίσει με τη μεγάλη πυρκαγιά του 2012. 

Ο μερικός έλεγχος των μετώπων οδήγησε και στην ανασύνταξη των δυνάμεων κατάσβεσης. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η ωριαία έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο οποίο δόθηκε βάρος στον καταμερισμό αρμοδιοτήτων μεταξύ των φορέων αλλά και στην διάνοιξη αγροτικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών στην περιοχή μεταξύ Βέσσας και Αρμολίων.

Παρά το γεγονός ότι οι εστίες έχουν περιορισθεί και τα μέτωπα είναι μικρότερα υπάρχει μέγιστη επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις και επέκταση της φωτιάς σε άλλες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.