Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Από μια κλωστή κρέμεται ο Πήγασος

21/07/2016 by
ΠΗΓΑΣΟΣ Σε τεκτονικές αλλαγές εισέρχεται η αγορά των ΜΜΕ στην Ελλάδα. Ενδεχόμενη κατάρρευση του Πήγασου θα οδηγήσει σε συνταρακτικές ανατροπές το σύνολο του Τύπου, καθώς θα οδηγηθούν σε λουκέτο εκτυπωτικές εταιρείες (Ίριδα) και πρακτορεία (Ευρώπη). Με άλλα λόγια, εκτός από τους εργαζόμενους, που θα βρεθούν στον δρόμο από το λουκέτο στον Πήγασο, μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, όπως ο ΔΟΛ, θα βρεθούν σε δυσμενή θέση καθώς δεν θα μπορούν να τυπώσουν τις εφημερίδες τους («Νέα», «Βήμα»), ενώ άλλα εκδοτικά συγκροτήματα δεν θα μπορούν να εισπράξουν τα έσοδα από τις πωλήσεις των εντύπων τους. Θα είναι μια πολύ κρίσιμη σύγκρουση για πολλά ΜΜΕ.
Η συνάντηση που έγινε την περασμένη βδομάδα ανάμεσα στους εκπροσώπους των τραπεζών και τον Φώτη Μπόμπολα δεν πήγε καλά. Ο διευθύνων σύμβουλος του Πήγασου διαμήνυσε πως δεν είναι διατεθειμένος να βάλει χρήματα στην εταιρεία και τον όμιλο και ζήτησε από τις τράπεζες να αναδιαρθρώσουν τα δάνειά τους. Η απάντηση ήταν αρνητική και λέγεται ήδη πως μια τράπεζα δέσμευσε τους εταιρικούς λογαριασμούς του Πήγασου.
Έκδηλη ανησυχία υπάρχει και στον ΔΟΛ, καθώς σε αυτή την πολιτική κατάσταση είναι ορατός ο κίνδυνος πλέον να μην μπορεί να τυπώσει τις εφημερίδες του. Ήδη υπήρξε επαφή με άλλα πιεστήρια, τα οποία, προφανώς θα ζητήσουν μπροστά τα λεφτά. Επίσης υπάρχουν κινήσεις από άλλους επιχειρηματίες να εκδώσουν εφημερίδα για να καλύψουν το κενό που θα αφήσει το «Έθνος» και η «Goal News». Πιθανό λουκέτο θα επηρεάσει και όλους τους εκδότες που συναλλάσσονται με τον όμιλο μέσω της Ευρώπης. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να αποφασίσει η οικογένεια Μπόμπολα να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τον όμιλο ή την εταιρεία.
από typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.