Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ιταλικός δήμος έκλεισε επειδή οι υπάλληλοι συνελήφθησαν για… κοπάνες

Ιταλικός δήμος έκλεισε επειδή οι υπάλληλοι συνελήφθησαν για… κοπάνες

Τα δημοτικά γραφεία έκλεισαν αναγκαστικά στο Boscotrecase, μια μικρή πόλη κοντά στη Νάπολη, καθώς οι περισσότεροι υπάλληλοι συνελήφθησαν από την αστυνομία για αδικαιολόγητες απουσίες. Ακόμα και χαρτόκουτο στο κεφάλι φόρεσε υπάλληλος για να μην αναγνωρίζεται από τις κάμερες, ενώ χτύπαγε κάρτα για απόντα συνάδελφο.

Οι κάμερες κατέγραψαν 200 μεμονωμένες περιπτώσεις όπου οι υπάλληλοι χτυπούσαν κάρτα και αμέσως μετά έφευγαν, ή χτυπούσαν κάρτα για συναδέλφους τους που έλειπαν. Οι 23 συλληφθέντες, ανάμεσά τους ο αρχηγός της τοπικής τροχαίας, κατηγορούνται για απάτη έναντι του κράτους. Έχουν τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα και ενδέχεται να απολυθούν.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο σκάνδαλο στα πλαίσια εκτεταμένης έρευνας των ιταλικών αρχών στο δημόσιο τομέα. Οι αδικαιολόγητες απουσίες φαίνεται να αποτελούν παράδοση, που επιβαρύνει την ιταλική οικονομία. Πάνω από το 80% της αστυνομίας της Ρώμης πήρε αναρρωτική άδεια την Πρωτοχρονιά του 2015, μία από τις πιο δύσκολες ημέρες για την αστυνομία κάθε χρόνο, ενώ κάθε μέρα το 15% των οδηγών στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Ρώμης απλά δεν πηγαίνει στη δουλειά. 
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.