Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Μιας και η Πειραϊκή-Πατραϊκή δεν θα πληρώσει τα χρέη της, ας σοβαρευτεί επιτέλους το Κράτος!

8.7.16


Στη δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ προχώρησε χθες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, εναρμονιζόμενη με τις επιταγές του Μνημονίου.

Πρόκειται για τα ονόματα 6.226 φυσικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 19,6 δισ. ευρώ, καθώς και 9.453 εταιρειών με συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 63 δισ. ευρώ. Αναλυτικά στο ρεπορτάζ του CNN Greece.

Ο όγκος των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο βρισκόταν πάντοτε πίσω από τις υποσχέσεις τύπου «λεφτά υπάρχουν» διαφόρων υποψήφιων πρωθυπουργών προς τον λαό. Όλοι κάποια στιγμή πίστεψαν ότι θα μπορέσουν να εισπράξουν απότομα ένα μεγάλο μέρος τους, όλοι απέτυχαν.

Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί. Στη λίστα των νομικών προσώπων που χρωστάνε στο Δημόσιο συμπεριλαμβάνονται εταιρίες όπως η Πειραϊκή-Πατραϊκή (έχει κλείσει από το 1996) και το Μινιον ενώ αρκετές είναι ανώνυμες εταιρίες με βασικό μέτοχο το ελληνικό Δημόσιο.

Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα για ένα ξεσκαρτάρισμα της συγκεκριμένης λίστας; Ποιος ο λόγος να εξοργίζεται ο ελληνικός λαός για χρέη που δεν πρόκειται ποτέ να εισπραχθούν; Έξι ολόκληρα χρόνια υπό αυστηρή επιτήρηση κι ακόμα να σοβαρευτούμε;

Y.Γ Ο μόνος υπουργός Οικονομικών που ξεκίνησε τη διαγραφή των εν λόγω χρεών ήταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και φυσικά έπεσαν όλοι να τον φάνε...

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.