Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Γυναικεία υπόθεση η πρωθυπουργία της Βρετανίας

Η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι και η υφυπουργός Ενέργειας Άντρια Λίντσομ κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στις προκριμματικές εκλογές του συντηρητικού κόμματος στη Βρετανία και διεκδικούν πλέον την Προεδρία αλλά και τη θέση του Πρωθυπουργού της χώρας.
Στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας, που διεξήχθη σήμερα μεταξύ των βουλευτών του κόμματος, Τερέζα Μέι έλαβε 199 ψήφους και η Άντρια Λίντσομ 84.
Ο Μάικλ Γκόουβ εκ των βασικών υποστηρικών του Brexit και υπουργός Δικαιοσύνης έλαβε μόλις 46 ψήφους και ετέθη εκτός συνέχειας. Αποτελεί, έτσι, τον τρίτο πρωταγωνιστή της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας, μετά τους Μπόρις Τζόνσον και Νάιτζελ Φάρατζ, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τίθεται εκτός πρώτου πλάνου στις, μετά το δημοψήφισμα, εξελίξεις της Βρετανίας.
Πλέον η απόφαση για το πρόσωπο που θα ηγηθεί όχι μόνον των συντηρητικών αλλά και θα διαδεχθεί το Ντέιβιντ Κάμερον περνά στα χέρια των περίπου 150.000 μελών του Συντηρητικού κόμματος, που θα κληθούν να επιλέξουν. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα γίνει γνωστό στις 9 Σεπτεμβρίου.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.