Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Αμάν πια με την ψεύτικη ενημέρωση των καναλιών, νισάφι...

 
Στήνουν τα δημοσιογραφικά θέματα με όποιον τρόπο θελήσουν, διαστρεβλώνουν τις ειδήσεις, βγάζουν συμπεράσματα που τους βολεύουν κι...
εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Κυρίες και κύριοι, οι ταγοί της ελληνικής ενημέρωσης! Θαυμάστε τους.

Ποιο ήταν το πρώτο θέμα χθες σε όλα τα κανάλια (σε όλα!) αλλά και σε μεγάλες συστημικές εφημερίδες όπως το Βήμα, το Πρώτο Θέμα και άλλες; Η επιστολή... κόλαφος της Κομισιόν για τις... τηλεοπτικές άδειες. Για άλλα πράγματα ήταν βέβαια η επιστολή όπως λέγαμε και χθες (ΕΔΩ) αλλά τα δικά μας, γνωστά και μη εξαιρετέα ΜΜΕ, το διαστρέβλωσαν.

«Ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες» έγραφε το ΒΗΜΑ, «Ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες» και το Πρώτο Θέμα.

Αυτά χθες. Σήμερα λοιπόν (όπως ήδη γράψαμε ΕΔΩ) ένας εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε στο ευρωπαϊκό πρακτορείο Euractiv.com ότι η επιστολή Ετινγκερ δεν έχει καμία σχέση με το  διαγωνισμό αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών. Και ξεκαθαρίζει ότι η αδειοδότηση αποτελεί θέμα της ελληνικής κυβέρνησης. Λίγη ώρα αργότερα βγήκε επισήμως και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν να ξεκαθαρίσει ότι όσα αναφέρονται στην επιστολή του επιτρόπου Έτιγκερ δεν θέτουν εν αμφιβόλω τις διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα.

Δεν μας είπε κάτι καινούργιο βέβαια ο εκπρόσωπος της Κομισιόν. Άλλωστε όσοι χθες διάβασαν τα έγγραφα που αποκάλυψε η Καθημερινή κατάλαβαν πως η επιστολή δεν αφορούσε την αδειοδότηση των καναλιών. Και ας έλεγε άλλα ο τίτλος των ρεπορτάζ τους (των άλλων sites). Προφανώς θεωρούν χαζούς τους αναγνώστες τους.

Τα κανάλια από την άλλη δεν θεωρούν χαζούς τους τηλεθεατές τους. Απλώς τους πρόσφεραν την είδηση όπως ακριβώς την ήθελαν αυτά, αυτά και οι ιδιοκτήτες τους. «Μαγειρεμένη». Τι ντροπή...

Και μετά τους φταίει ο μικρός αριθμός των αδειών, προφανώς δεν θα τους αρκεί το νούμερο για τα πολιτικά παιχνίδια που παίζουν.

Και σιγά την ενημέρωση που μας δίνουν. Πόσα ιδιωτικά κανάλια διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να μας παρουσιάσουν το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη, την προηγούμενη εβδομάδα, στις 10 το βράδυ; Εκτός της ΕΡΤ, φυσικά; Πόσα κανάλια λέτε, λοιπόν; Όχι τίποτε άλλο, για να διαπιστώσουμε την ενημέρωση που χάνουμε αν θα κλείσουν κάποια από αυτά...


Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.