Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Διαβολοβδομάδα


Κυριάκος Μητσοτάκης  
Ο Κυρ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι η κυβέρνηση έχει χάσει το στοίχημα των 200 βουλευτών |  
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Δ./ΔΗΜ. ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Με καθημερινές επιθέσεις του Κυρ. Μητσοτάκη κατά του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα κλιμακώνεται η αντιπολιτευτική τακτική της Ν.Δ. ενόψει της αναμέτρησης με την κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο, τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών και τη συζήτηση του αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ., σε ομιλία του σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής για την Ε.Ε., αναφέρθηκε στη συνέντευξη του πρωθυπουργού (στον ΣΚΑΪ) και έκανε λόγο για θράσος και κυνισμό. «Δικαιολόγησε τα πάντα και δεν αισθάνθηκε ούτε μια στιγμή την ανάγκη να κάνει έστω μια ελάχιστη αυτοκριτική.
»Δεν αισθάνθηκε ούτε μια στιγμή την ανάγκη να αρθρώσει μια συγγνώμη -προσχηματικά έστω- προς τον ελληνικό λαό, τον οποίο συνειδητά εξαπάτησε», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.
»Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο που πολιτεύεται, ούτε τις πολιτικές του, καθώς έδειξε «ότι είναι αμετανόητος και αποφασισμένος να συνεχίσει τον δρόμο του λαϊκισμού αλλά και της απαράδεκτης μετάθεσης της ευθύνης από τις δικές του εγκληματικές επιλογές».
Στον εκλογικό νόμο, ο Κυρ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι η κυβέρνηση έχει χάσει το στοίχημα των 200 βουλευτών. Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να πανηγυρίσει, αλλά διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι θα καταργήσει την απλή αναλογική.
Παράλληλα, όμως, ανεβάζει τους τόνους και στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάλεσε τον πρωθυπουργό «να μη διανοηθεί να παίξει θεσμικά παιχνίδια με τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος» όπως είπε, και αναφέρθηκε στη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα:
Κάποια από τα λεγόμενά του υποδηλώνουν, στην καλύτερη περίπτωση, θεσμική άγνοια· στη χειρότερη, την πρόθεσή του να καταφύγει σε θεσμικές ακροβασίες που δεν συνάδουν με το πνεύμα αλλά και το γράμμα του καταστατικού χάρτη της χώρας
Η Ν.Δ. θα καταθέσει εκ νέου την πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης που είχε επεξεργαστεί η επιτροπή υπό τον Κ. Τασούλα, ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό, θα επιμείνει στη θέση που είχε διατυπωθεί τον Δεκέμβριο του 2014 από την κυβέρνηση Σαμαρά για έσχατη λύση προκειμένου να αποφεύγεται το ενδεχόμενο διάλυσης της Βουλής.
Παράλληλα με αυτά τα δύο κορυφαία ζητήματα, η Ν.Δ. εντείνει τον πόλεμο για τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να στήσει δικό της κύκλο διαπλοκής. Ηδη οι πρώτες βολές του Κυρ. Μητσοτάκη παραπέμπουν σε σκληρή μάχη με τον Α. Τσίπρα και τον Π. Καμμένο.
Το κεφάλαιο των προσωπικών σχέσεων κυβερνητικών στελεχών με ορισμένα από τα σχήματα που συμμετέχουν στον διαγωνισμό είναι αντικείμενο καθημερινής ενασχόλησης στο επιτελείο της Ν.Δ.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιμένει ότι η διαδικασία που ακολουθεί η κυβέρνηση θα έχει σοβαρά νομικά προβλήματα στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. Μέχρις ότου κριθούν όμως τα νομικά θέματα, ο πολιτικός πόλεμος που έχει ανοίξει θα είναι -όπως χαρακτηριστικά λένε κοινοβουλευτικά στελέχη- αμείλικτος.
Στο πλαίσιο της εκλογικής ετοιμότητας που έχει θέσει η Ν.Δ., ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει να είναι όλη η κοινοβουλευτική ομάδα σε επαγρύπνηση και μετά το κλείσιμο της Βουλής για τον Δεκαπενταύγουστο.
Ειδικά για τους τομεάρχες του οικονομικού κύκλου και της καθημερινότητας, η εντολή είναι να απαντούν στις δηλώσεις των αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών, πιέζοντας την κυβέρνηση στη δύσκολη σχέση της με την κοινωνία λόγω των φορολογικών μέτρων και των συνταξιοδοτικών περικοπών.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.