Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Και του σαλονιού και του λιμανιού!


Βαγγέλης Μεϊμαράκης ΕUROKINISSI

Αν υπάρχουν δύο πράγματα που τον χαρακτηρίζουν είναι το -πάντα περιποιημένο- μουστακάκι του και η χρήση -ενίοτε- της... γαλλικής, αφού όταν τα «παίρνει» δεν μασάει τα λόγια του, χρησιμοποιώντας εκφράσεις που εμπίπτουν στον νόμο περί Τύπου.
Οι... διάδρομοι του Κοινοβουλίου έχουν να θυμούνται πώς «στόλισε» ως βουλευτής το 2011 τον τότε συνάδελφό του, του ΛΑΟΣ, Ι. Κοραντή, με αφορμή το ότι το κόμμα Καρατζαφέρη είχε ταχθεί υπέρ της διερεύνησης και του Μεϊμαράκη, ως πρώην υπουργού Αμυνας, για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Η πολιτική ιστορία του

Από την άλλη μεριά ωστόσο, μπορεί να είναι ο τέλειος τζέντλεμαν. Ολοι θυμόμαστε την «ανθηρή» υποδοχή στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, την ημέρα που της παρέδιδε τον προεδρικό θώκο του Κοινοβουλίου. Πάντα αβρός με τις κυρίες ο «Βαγγέλας», όπως τον αποκαλούν φίλοι κι εχθροί.
Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Από εκείνους τους πολιτικούς που η προσφώνηση «κύριε πρόεδρε» τους ταιριάζει γάντι. Πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ. (5/7 -23/11/2015), πρόεδρος του Κοινοβουλίου (2012-2015), πρώην και ο πρώτος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. (2004-2006), επί προεδρίας Καραμανλή.
Πολιτικό τέκνο του Ευάγγελου Αβέρωφ, αγαπημένος της οικογένειας Μητσοτάκη, αλλά και του Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο είχε και εξακολουθεί να έχει άριστες σχέσεις. Είχε γραφτεί μάλιστα ότι ο πρώην αρχηγός της Ν.Δ. τον στήριξε στην κούρσα της εκλογής για την προεδρία του κόμματος, ενώ οι φήμες ήθελαν το ίδιο και για την αδελφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, Ντόρα Μπακογιάννη. Κρητικός, γόνος πολιτικής οικογένειας του νησιού, δικηγόρος, εξειδικευμένος στο φορολογικό δίκαιο και με διατριβή στα εκλογικά συστήματα. Αυτή η τελευταία δεν του φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμη στην κούρσα διαδοχής της Ν.Δ..

ολόκληρο τό άρθρο στήν
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.