Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Τηλεοπτικές άδειες: Δέκα ημέρες όλοι εναντίων όλων...

tileoptikes-adeies-deka-imeres-oloi-enantiwn-olwn
Ένα δεκαήμερο, κατά πολλούς «της μεγάλης σφαγής» ακολουθεί από σήμερα για τις νέες τηλεοπτικές άδειες καθώς οι τρεις «κομμένοι» από τη συνέχεια του διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να...
καταθέσουν ενστάσεις είτε για επανεξέταση του φακέλλου τους είτε για επανεξέταση των φακέλλων των άλλων υποψηφίων.

Το Mega, η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη Dimera Media Investment,  και η Κύπριοι της ITV CP, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταθέσουν ενστάσεις.

Σύμφωνα με την αγορά τόσο οι Κύπριοι όσο και η εταιρεία του κ. Σαββίδη είναι πολύ πιθανό να συμμετάσχουν τελικά στην τελική φάση του διαγωνισμού καθώς οι λόγοι για τους οποίους απορρίφθηκαν θεωρούνται «θεραπεύσιμοι».

Χθες ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Κ. Κρέτσος απηύθυνε ερώτημα στην πενταμελή Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού, κατά πόσο είναι «θεραπεύσιμοι» οι λόγοι για τους οποίους απορρίφθηκαν οι τρεις εταιρείες. 

Το διαδικαστικό προβλέπει ότι η επιτροπής έχει ένα πενθήμερο ώστε να μελετήσει τις ενστάσεις και να δώσει στη δημοσιότητα την τελική λίστα των υποψηφίων ενώ ο διαγωνισμός είναι προγραμματισμένος για τις 12 Αυγούστου με το αρμόδιο υπουργείο να δηλώνει ότι οι ημερομηνίες θα τηρηθούν.

Οι υποψήφιοι που συνεχίζουν είναι το ΣΚΑΙ, το SΤΑR, ο ANT1, o ΑLPHA, η εταιρεία “ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, η ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV) του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη και η εταιρεία “ALTER EGO” του εφοπλιστή, επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στο χθεσινό της δελτίο η γ.γ. Ενημέρωσης σημειώνει πως «προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο τελικός κατάλογος των συμμετεχόντων στην δημοπρασία, οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα της προδικαστικής προσφυγής, όπως προβλέπεται από την Προκήρυξη 1/2016 (Κεφ. 6.4)».

Κατεβάστε από εδώ την απόφαση

Εμπλοκή με το διαγωνισμό για το πληροφοριακό σύστημα

Εν τω μεταξύ, ματαιώθηκε ο διαγωνισμός της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για την εύρεση εταιρείας που θα αναλάμβανε  το σχεδιασμό, ανάπτυξη και εγκατάσταση του πληροφοριακού συστήματος, που απαιτείται για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας των 4 τηλεοπτικών αδειών.

Ο διαγωνισμός ματαιώθηκε εξαιτίας της μη υποβολής προσφορών.Η κυβέρνηση εκτιμά πάντως πως δεν θα επηρεαστεί η διαδικασία αδειοδότησης...
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.