Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Το δημοψήφισμα... σπρώχνει τις εκλογές...

Ο… μαραθώνιος που ξεκίνησε από χθες ο Πρωθυπουργός, ανοίγοντας θέμα Αναθεώρησης του Συντάγματος, έχει εκ των πραγμάτων άμεση σχέση και με τον χρόνο διεξαγωγής εκλογών. Πρόωρων εκλογών. Από τη στιγμή που, η κοινή λογική λέει ότι...
θα είναι δύσκολο να αντέξει η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία και να φτάσει στις κάλπες το φθινόπωρο του 2019, σε περιβάλλον βαθιάς κρίσης σαν και αυτή που βιώνουμε σήμερα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ρητώς στην άνοιξη του 2017, ως χρονική συγκυρία στην οποία η Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος θα παραδώσει τις προτάσεις της, για να ακολουθήσει ζύμωση μεταξύ των κομμάτων, και ενδεχομένως δημοψήφισμα για κάποιες από τς προτάσεις αυτές, που ο Πρωθυπουργός θα τις βρίσκει περισσότερο ενδιαφέρουσες και αναγκαίες.

Την άνοιξη του 2017 ωστόσο, είναι προγραμματισμένες και οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, με τον κίνδυνο… κατάληψης των Ηλυσίων Πεδίων από τη Μαρίν Λεπέν, να είναι περισσότερο ορατός από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν.

Και ακολουθούν, το φθινόπωρο του 2017, οι βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, πέριξ των οποίων συνήθως… δεν κουνιέται τίποτα στην Ευρώπη, πολύ περισσότερο σε χώρες που βρίσκονται σε βαθιά και σύνθετη κρίση, όπως η σημερινή Ελλάδα.

Επομένως; Είναι εξαιρετικά πιθανό να περάσουμε και τον κάβο του 2017 χωρίς πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα. Που σημαίνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να διαψεύσει τις πιθανότητες, και να φτάσει μέχρι και το 2018. Όταν κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι τα πράγματα στην Ελλάδα...
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.