Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους

tvxs.gr 21:04 | 12 Ιουλ. 2016
1. Εύλογα και αναπάντητα ερωτήματα προκαλεί η απόφαση για νέα αναβολή της δίκης για τα μαύρα ταμεία της Siemens, μια απόφαση που ενέχει τον κίνδυνο παραγραφής της υπόθεσης. Κι αυτό γιατί κανείς δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για τους πραγματικούς λόγους της αναβολής.

2. «Τρύπα» 5,58 δις στα δημόσια ταμεία και έντονο προβληματισμό στο υπουργείο Οικονομικών προκαλεί η έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών που καταγράφηκε τον Μάιο.
3. Έφυγε σήμερα από τη ζωή ένας μεγάλος άνθρωπος των Γραμμάτων. Ο Έλληνας φιλόλογος, μεταφραστής αρχαίων συγγραφέων και δοκιμιογράφος Δημήτρης Μαρωνίτης πέθανε στα 87 του νικημένος από τον καρκίνο.
4. Το «πράσινο φως» για κυρώσεις κατά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας έδωσε, όπως αναμενόταν, το Ecofin κάνοντας δεκτή την εισήγηση της Κομισιόν.
5. Άλμα 7,6% έκαναν πέρσι οι αμοιβές των golden boys των μεγάλων διεθνών τραπεζών - ένα άλμα, που μεταφράζεται σε μέσες ετήσιες αποδοχές 13,1 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτοί είναι οι μισθοί των golden boys των διεθνών τραπεζών
6. Οι εκπρόσωποι των κρατών μελών της ΕΕ υποστήριξαν την πρόταση της Κομισιόν για επιβολή ορίων στη χρήση του ζιζανιοκτόνου glyphosate (βασικό συστατικό του Roundup της Monsanto) στην Ευρώπη.
7. Ενημερωθείτε για νέες θέσεις εργασίας που αφορούν συμβάσεις στους δήμους, στα πανεπιστήμια αλλά και γενικά στο δημόσιο από το jobby.gr
8. Την αίτηση εκατομμυρίων πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα συζητήσει στις 5 Σεπτεμβρίου η Βουλή των Κοινοτήτων.
9. Σε 20 ανέρχονται οι νεκροί από τη σφοδρή μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων που σημειώθηκε το πρωί στην Ιταλία. Τουλάχιστον 34 είναι οι τραυματίες. Δεκαοχτώ έχουν τραυματιστεί σοβαρά, ανάμεσά τους και ένα παιδί.
10. Βγήκαν σαν τρελοί στους δρόμους κυνηγώντας Pokémon. Αυτή είναι η τελευταία τρέλα - ιός που χτύπησε τον πλανήτη ξεκινώντας από τις ΗΠΑ. Δείτε γιατί ο διπλανός σας που κοιτάει συνεχώς το κινητό του μπορεί ξαφνικά να φωνάξει Pikachu!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.