Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Πάπας Φραγκίσκος: Δεν ζούμε θρησκευτικό πόλεμο, αλλά πόλεμο συμφερόντων

Η δήλωση


tvxs.gr Τελευταία ανανέωση 19:43 | 27 Ιουλ. 2016
«Δεν ζούμε έναν θρησκευτικό πόλεμο, αλλά έναν πόλεμο συμφερόντων, για τα χρήματα, τους φυσικούς πόρους, για την εξουσία επί των λαών», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος στους δημοσιογράφους, στην πτήση προς την Κρακοβία της Πολωνίας, όπου οργανώνεται η φετινή καθολική «Ημέρα των νέων».
«Πρέπει να πούμε αυτή την αλήθεια: Ο κόσμος βρίσκεται σε πόλεμο διότι έχασε την ειρήνη», πρόσθεσε ο ποντίφικας, ο οποίος θέλησε και πάλι να αποσαφηνίσει πως «όταν μιλά για πόλεμο αναφέρεται σε πραγματικό πόλεμο, όχι σε πολέμους θρησκειών».
«Όλοι μας, όλες οι θρησκείες επιθυμούμε την ειρήνη. Το καταλάβατε;», είπε ο Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι αυτό.

Ευχαρίστησε, τέλος, και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ο οποίος του εξέφρασε τηλεφωνικά την αλληλεγγύη του, «σαν ένας αδελφός», μετά την χθεσινή επίθεση σε καθολική εκκλησία στην Νορμανδία.
 
Εκπρόσωποι όλων των δογμάτων στο Μέγαρο των Ηλύσιων
Κι ενώ η Γαλλία προσπαθεί να συνέλθει από το νέο σοκ...
 συνέχεια
...οι εκπρόσωποι όλων των δογμάτων συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ζητώντας από τον πρόεδρο της Γαλλίας την ενίσχυση των μέτρων προστασίας των τόπων λατρείας.

Ο επικεφαλής του τεμένους του Παρισιού Νταλίλ Μπουμπακέρ εξέφρασε την «αγανάκτηση» των μουσουλμάνων της Γαλλίας απέναντι στην «βλάσφημη βεβήλωση».
Ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού καρδινάλιος Βεν Τρουά δήλωσε ότι οι πιστοί της Γαλλίας «δεν πρέπει να επιτρέψουν να εμπλακούν στο πολιτικό παίγνιο» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που επιδιώκει «να στρέψει τους μεν κατά των δε μεταξύ των παιδιών της ίδιας οικογένειας».
«Με την επίθεση κατά ενός ιερέα, βλέπουμε καθαρά ποιος είναι ο στόχος: Να στραφούν οι Γάλλοι ο ένας κατά του άλλου. Με την επίθεση κατά μίας θρησκείας, να προκληθεί ένας πόλεμος θρησκειών», είχε προειδοποιήσει από χθες ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.