Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Ο Ομπάμα ζήτησε να υποστηριχτεί η κυβέρνηση Ερντογάν

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 00:28 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 02:38 |
«Η ομάδα εθνικής ασφαλείας του προέδρου (Μπαράκ Ομπάμα) τον ενημέρωσε για την εξελισσόμενη κατάσταση στην Τουρκία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.Πηγή: ANA
Ο Ομπάμα ζήτησε να υποστηριχτεί η κυβέρνηση Ερντογάν
 


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε όλες τις πλευρές στην Τουρκία να υποστηρίξουν την «δημοκρατικά εκλεγμένη» κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα αυτή, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε επίσης—έπειτα από συνομιλία που είχε με τον υπουργό του των Εξωτερικών Τζον Κέρι—να «επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση και να αποφευχθεί η βία και ένα λουτρό αίματος» στην Τουρκία, όπου υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον 17 νεκρούς αστυνομικούς στην Αγκυρα, την κατάρριψη ενός ελικοπτέρου Σικόρσκι των πραξικοπηματιών από ένα μαχητικό F-16 επίσης στην πρωτεύουσα και πυρά στρατιωτικών εναντίον πολιτών στην Κωνσταντινούπολη που προκάλεσαν τραυματίες.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε ενημερωθεί για αυτή που ο Λευκός Οίκος αποκάλεσε «εξελισσόμενη κατάσταση» στην Τουρκία, χώρα-εταίρο της Ουάσιγκτον στο NATO και σημαντικός σύμμαχός της στον αγώνα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
«Η ομάδα εθνικής ασφαλείας του προέδρου (Μπαράκ Ομπάμα) τον ενημέρωσε για την εξελισσόμενη κατάσταση στην Τουρκία», δήλωσε ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.
«Ο πρόεδρος θα συνεχίσει να λαμβάνει τακτικά ενημέρωση», πρόσθεσε ο Πράις.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε ότι ελπίζει πως θα υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα και πολιτική συνέχεια στην Τουρκία.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε να αποφευχθεί η αιματοχυσία στην Τουρκία και τα όποια πολιτικά ζητήματα υπάρχουν να διευθετηθούν εντός του πλαισίου του Συντάγματος της χώρας.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.