Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Απέτυχε το πραξικόπημα...


Ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη...
Ο Ερντογάν ανακτά τον έλεγχο στην Τουρκία μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος που, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, οργανώθηκε από μερίδα πρώην και εν ενεργεία αξιωματικών του στρατού. Μάλιστα, τις...
πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης το αεροσκάφος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο υποδέχτηκαν χιλιάδες υποστηρικτές του. 

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η κατάσταση βρίσκεται «σε γενικές γραμμές υπό έλεγχο» και πως οι πρωτεργάτες του πραξικοπήματος έχουν συλληφθεί.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι φέρεται να συμμετείχαν στην απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος, μερικοί από τους οποίους έχουν συλληφθεί, ανάμεσά τους και 13 που προσπάθησαν να εισβάλλουν στο προεδρικό μέγαρο στην Αγκυρα. 

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται αρκετοί υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. 

Ο Γιλντιρίμ υποστήριξε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος ενορχηστρώθηκε από το κίνημα του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και πρόσθεσε ότι το επιτελείο ελέγχει την κατάσταση. Πάντως, το κίνημα που πρόσκειται στον Γκιουλέν καταδίκασε το πραξικόπημα.


Το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT είναι ξανά στον αέρα. Επίσης ο αρχηγός του στρατού έδωσε εντολή στους στρατιώτες να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Το πραξικόπημα απωθήθηκε, δήλωσε ο εκπρόσωπος Tύπου της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Νουχ Γιλμάζ, στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, τονίζοντας πως ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Χουλούσι Ακάρ αφέθηκε ελεύθερος από τους πραξικοπηματίες.

Ο Γιλμάζ είπε επίσης ότι αυτοί που αποπειράθηκαν να επιβάλουν πραξικόπημα, θα δικαστούν με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. 

Η απόπειρα διάπραξης στρατιωτικού πραξικοπήματος απέτυχε και οι πραξικοπηματίες συλλαμβάνονται τώρα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν.

Ο πρόεδρος της τουρκικής Bουλής Ισμαήλ Καχραμάν ανέφερε στον ίδιο σταθμό ότι το Kοινοβούλιο της χώρας θα συγκληθεί εκτάκτως σήμερα Σάββατο, έπειτα από την απόπειρα του πραξικοπήματος...

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.