Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους


tvxs.gr 21:44 | 19 Ιουλ. 2016
1. Εκκαθαρίσεις στην Τουρκία: Απολύονται πάνω από 15.000 εκπαιδευτικοί και κοσμήτορες, ενώ ο Ερντογάν κλείνει όλα τα κανάλια των Γκιουλενιστών. Σοκ έχει προκαλέσει η απόφαση να μην κηδευτούν οι νεκροί πραξικοπηματίες. Η κοινοβουλευτική δικτατορία του Ερντογάν μόλις άρχισε, ενώ με παιχνίδια διαρροών, διαψεύσεων και αντικρουόμενων πληροφοριών εξελίχθηκε από το πρωί το θρίλερ των 14 πολεμικών πλοίων της Τουρκίας που φέρονταν να αγνοούνται μετά το πραξικόπημα της Παρασκευής. 

2. Τουρκικές πιέσεις για την έκδοση των «8» συλληφθέντων της Αλεξανδρούπολης. Τί δήλωσε ο Τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς. 
3. Οι επτά υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες. Κόπηκαν το Mega, η εταιρία του Ιβάν Σαββίδη και η κυπριακή ITV. Εντωμεταξύ, άγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας για την ανακήρυξη εταιρίας που θα αναλάμβανε το σχεδιασμό και την εκτέλεση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την κατακύρωση των τηλεοπτικών αδειών.
4. Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο, αλλά άνευ ουσιαστικής πιθανότητας να βρεθούν οι 200 θετικοί ψήφοι και με τη μάχη να δίνεται πλέον επί των μελλοντικών πολιτικών συμμαχιών και αναδιατάξεων. Την αποχή της Χρυσής Αυγής κατά την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τον νέο εκλογικό νόμο, προανήγγειλε μιλώντας στην Βουλή ο Γιάννης Λαγός.
5. Yπόθεση UBS: Ο μάρτυρας-κλειδί και η έφοδος στο σπίτι του Σκλαβούνη
6. Συμφωνία Κατρούγκαλου - κοινωνικών εταίρων για τα εργασιακά
7. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έπαιρναν δάνεια και επί μνημονίων. 
8Εντολή από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για άμεση μετάφραση του βουλεύματος για τη Siemens. 
9. Brexit: Από το 2017 η ενεργοποίηση του Άρθρου 50. 
10. Και... ένα ταξίδι στο απέραντο γαλάζιο της Αμοργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.