Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Υπαινιγμοί Τσατάνη για ηχογραφημένη συνομιλία με τον Παπαγγελόπουλο

Υπαινιγμούς ότι έχει ηχογραφήσει συνομιλία της με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο άφησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη. Επιβεβαίωσε, παράλληλα, ότι έχει προσφύγει κατά της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η Γ. Τσατάνη παραδέχτηκε ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία των τηλεφωνικών συνομιλιών της με τον αναπληρωτή υπουργό.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις της Τ. Χριστοδουλοπούλου η Εισαγγελέας Εφετών αρνήθηκε να διαψεύσει ότι έχει προβεί σε ηχογράφηση των συνομιλιών.

Υπογράμμισε όμως ότι προτίθεται να καταθέσει τα εν λόγω στοιχεία «μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και σύμφωνα με τους δικονομικούς κανόνες».
 

Ενστάσεις για τους χειρισμούς  
Η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας διατύπωσε, ωστόσο, ενστάσεις για τη νομιμότητα των χειρισμών της Γ. Τσατάνη και μίλησε για έμμεση παραδοχή «τηλεφωνικής παγίδευσης» του Δ. Παπαγγελόπουλου.

Η Εισαγγελέας Εφετών, που κατηγορεί τον Δ. Παπαγγελόπουλο ότι της άσκησε πιέσεις για να μην αρχειοθετήσει την υπόθεση Βγενόπουλου, επιβεβαίωσε επίσης δημοσιεύματα που απεκάλυπταν ότι έχει προσφύγει κατά της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Γ. Τσατάνη ανέφερε ότι αιτία ήταν η συμπεριφορά ενός ή δύο βουλευτών της Επιτροπής κατά τη διάρκεια των ακροάσεών της. Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για την εν λόγω απόφαση της Γ. Τσατάνη.  

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.