Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

«Στα μαλακά» βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Noor 1

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
 «Στα μαλακά» οι βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση Noor 1. Μόλις δύο εξ αυτών κρίθηκαν ένοχοι για ενεργό συμμετοχή στη μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης.
Πρόκειται για τον Μάκη Γιανουσάκη και τον Γιώργο Μπουρδούβαλη γνωστό και ως «captain George».
Ο πρώτος ήταν εφοπλιστής και μέχρι πριν την κατάσχεση του φορτίου ήταν και ο ιδιοκτήτης του Noor 1, ενώ στη βίλα του στη Φιλοθέη είχαν βρεθεί 500 κιλά ναρκωτικών.
Ο Γιώργος Μπουρδούβαλης ήταν ναυλομεσίτης στο Ντουμπάι και είχε μεσολαβήσει για τη μίσθωση του Noor 1 και το ταξίδι του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα.
Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι κανείς από τους κατηγορουμένους δεν καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ρόλος που σύμφωνα με το δικαστήριο παραμένει «ορφανός».
Για απλή συνέργεια στη μεταφορά των ναρκωτικών καταδικάστηκαν τρεις Ελληνες από την ομάδα των βασικών κατηγορουμένων. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Φάρο, Βασίλη Κουρούβανη και τον πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα Αιμίλιο Κοτσώνη, οι οποίοι είχαν σχέση είτε με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πλοίου είτε με την εκμίσθωσή του.
Τα μέλη του πληρώματος αθωώθηκαν, με εξαίρεση έναν Ιρανό, ο οποίος φερόταν ως ο «συνοδός» του φορτίου της ηρωίνης και ο οποίος καταδικάστηκε για απλή συνέργεια στην υπόθεση. Ικανοποίηση για την απόφαση του δικαστηρίου εξέφρασε μιλώντας στην «Κ» ο συνήγορός του Νίκος Ιωάννου.
Από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ένοχοι κρίθηκαν μόνο τρεις τουρκικής καταγωγής κρατούμενοι.
Αθώες κρίθηκαν επίσης η πρώην σύζυγος του Γιανουσάκη, η μητέρα της και η οικιακή βοηθός που είχαν συλληφθεί στη βίλα στη Φιλοθέη όπου είχε βρεθεί και ο μισός τόνος ηρωίνης.
Ο συνήγορος των τριών γυναικών κ. Σάκης Κεχαγιόγλου εξέφρασε την ικανοποίησή του «για την ομόφωνη αθώωσή τους, μετά από δύο χρόνια άδικων διωγμών, ταλαιπωρίας και διασυρμού».
Η οριστική ποινή που θα τους επιβληθεί δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, καθώς μέσω των συνηγόρων τους οι κατηγορούμενοι θα καταθέσουν αίτηση για αναγνώριση ελαφρυντικών.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.