Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε τον Κώστα Σακκά και τον Μάριο Σεϊσίδη

Χειροπέδες


tvxs.gr 08:33 | 05 Αυγ. 2016
Τελευταία ανανέωση 16:42 | 05 Αυγ. 2016
Στη σύλληψη των καταζητούμενων Κώστα Σακκά και τον Μάριου Σεϊσίδη προχώρησε η Αντιτρομοκρατική. Οι δύο κρατούμενοι εντοπίστηκαν σε κρυσφήγετο στη Λακωνία.

Ο Κώστας Σακκάς, κατηγορείται ως μέλος της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και είχε παραβιάσει τον Φεβρουάριο του 2014 τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.
Το μεσημέρι, οι Σακκάς και Σεϊσίδης μεταφέρθηκαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Στις 5 μ.μ. θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. 
Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2010 για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς». Είχε αφεθεί ελεύθερος τον Ιούλιο μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αφού παρέμενε προφυλακισμένος επί 31 μήνες, πέραν του νόμιμου ορίου, χωρίς να δικαστεί, ενώ είχε κάνει και απεργία πείνας επί 38 μέρες. Η υπόθεση του είχε εγείρει ένα μεγάλο κίνημα αλληλγγύης.

To βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, προέβλεπε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, υποχρέωσης εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απαγόρευση οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αφαίρεση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.
Ωστόσο, στη συνέχεια παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και διέφυγε.

Ο Μάριος Σεϊσίδης κατηγορείται ως μέλος των αντιεξουσιαστών «ληστών με τα μαύρα», τον οποίο αναζητούσε η αστυνομία εδώ και εννέα χρόνια.
Το 2009, επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είχε επικηρυχθεί, καθώς και δύο ακόμη «ληστές με τα μαύρα», για το ποσό των 600.000 ευρώ. 

Το χρονικό της σύλληψης
 Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το μεσημέρι οι δύο συλληφθέντες επιβαίνοντας σε κλεμμένο ΙΧ,δεν σταμάτησαν σε έλεγχο της αστυνομίας, ενώ στη συνέχεια έγινε καταδίωξη, με αποτέλεσμα οι δράστες να αφήσουν το αυτοκίνητό τους στην περιοχή της Λυκούργου στην Σπάρτη, κοντά στο ΚΤΕΛ και να τραπούν σε φυγή πεζοί.
Στη συνέχεια, μπήκαν σε ακάλυπτο χώρο πίσω από την Ορθίας Αρτέμιδος, στη συμβολή των οδών Λυκούργου και Ωραίας Ελένης, όπου και εγκλωβίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στη ΓΑΔΑ και σε λίγο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.
Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Μιλώντας στη Βουλή, αναφερόμενος στη σύλληψη των Σακκά-Σεϊσίδη, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, έκανε λόγο για «επιτυχία της κυβέρνησης και των διωκτικών αρχών», που «δίνει το στίγμα ότι είμαστε άτεγκτοι σε όσους παραβιάζουν τον νόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.