Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Φ. Μπόμπολας: Ο «Πήγασος» έλαβε δάνειο 80 εκατ. μέσα στην κρίση


Ογδόντα εκατομμύρια ευρώ δάνειο πήρε η εταιρεία Πήγασος μέσα στην κρίση, όπως παραδέχθηκε καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο έκδοτης του, Φώτης Μπόμπολας.
Oπως ανέφερε, το δάνειο  είχε συναφθεί το 2014 και εκταμιεύτηκε το 2016 ενώ πρόσθεσε πως βρίσκεται σε καθεστώς «παγώματος» και οι τόκοι του, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, έχουν πληρωθεί κανονικά.
Απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής για τα δάνεια του ΠΗΓΑΣΟΥ, ο Φώτης Μπόμπολας ανέφερε πως οι τράπεζες έχουν ζητήσει και έχουν λάβει εμπράγματες εγγυήσεις που ανέρχονται στο ποσό περίπου των 112 εκατ. ευρώ και δόθηκαν με βάση το γεγονός ότι ο κύκλος εργασιών της ΠΗΓΑΣΟΣ ήταν 240 εκατ. ευρώ και ο τζίρος της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ 180 εκατ. ευρώ, κάτι που, όπως υποστήριξε, καθιστούσε απολύτως δικαιολογημένες τις δανειακές συμβάσεις που υπεγράφησαν τότε.
Συνεχίζοντας ο εκδότης υποστήριξε, επίσης, πως πριν την κρίση οι τράπεζες χορηγούσαν δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις και εμπράγματες εγγυήσεις, αλλά μετά την κρίση οι τράπεζες ζήτησαν και έλαβαν εγγυήσεις, όπως το ακίνητο του ομίλου στο Χαλάνδρι, τους τίτλους των εφημερίδων και εντύπων, τις μέλλουσες εισπράξεις των εντύπων απευθείας από το πρακτορείο διανομής τύπου κ.λπ.
«Εάν δεν βρεθεί λύση, τότε τα περιουσιακά στοιχεία αυτά θα εκποιηθούν και θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, ενώ θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι», είπε ο κ. Μπόμπολας.
Σε ερώτηση για το εάν το Mega έχει συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό, απάντησε ότι η ενημέρωση που παρέχει το Mega «είναι αντικειμενική και πλουραλιστική, καθώς ο σταθμός δεν ανήκει μόνο σε ένα μέτοχο».
Σε ό,τι αφορά στη μη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ από τους άλλους μετόχους, ανέφερε πως ο ίδιος είχε συμφωνήσει ο ΠΗΓΑΣΟΣ να συμμετάσχει σε αυτή την αύξηση, όμως «δεν υπήρξε ανταπόκριση από τους άλλους δύο, και μόνος μου δεν μπορούσα να σηκώσω το βάρος λειτουργίας της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ».
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.