Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Γεωργίου: Αν καταδικαστώ, κινδυνεύει η διαπραγμάτευση

Με συνέντευξή του στους FT, ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, προειδοποιεί ότι εάν καταδικαστεί για παραποίηση στοιχείων, τότε η Ελλάδα θα έχει προβλήματα στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργίου παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Ο ίδιος απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες εναντίον του και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Νιώθω ότι ζω σε έναν παράδοξο κόσμο όπου τα πάντα στέκονται ανάποδα. Αυτοί που παράγουν αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία που έχουν επικυρωθεί πολλές φορές από διεθνείς οργανισμούς διώκονται, την ώρα που όσοι είναι απέναντι και ήταν υπεύθυνοι για τη νοθεία των στατιστικών στοιχείων κατά το παρελθόν δεν αμφισβητούνται».

Δηλώνει ότι η απόφαση για εκ νέου παραπομπή του σε δίκη είναι ένα γεγονός που θα έπρεπε να ανησυχήσει την ελληνική κυβέρνηση και τις χώρες μέλη της Ε.Ε.

«Αν οι αξιωματούχοι της Ελλάδας δεν μπορούν να έχουν ακριβή στατιστικά στοιχεία χωρίς τον φόβο ότι θα σύρονται για χρόνια στα δικαστήρια, τότε η ηθική ακεραιότητα της Ε.Ε και του οικονομικού συστήματός της, θα έχει υπονομευτεί σοβαρά».

Ο κ. Γεωργίου επέστρεψε στις ΗΠΑ όταν έληξε η πενταετής θητεία του τον περασμένο Αύγουστο και παρότι «αντιμετωπίζει τώρα μια παρατεταμένη μάχη για να καθαρίσει το όνομά του» όπως γράφουν οι FT, ο ίδιος εξακολουθεί να είναι ευτυχής που επέστρεψε στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Για να καταλήξει ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ: «Δεν το μετανιώνω καθόλου. Θα έκανα ακριβώς το ίδιο ξανά, χωρίς δεύτερη σκέψη».
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.