Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Γίνε κυβερνήτης με εννέα ώρες εκπαίδευση!

Τραγωδία σε εμβολισμό σκάφους από ταχύπλοο στην Αίγινα
 | Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Τηρήθηκε ο Διεθνής Κανονισμός για Αποφυγή Συγκρούσεων στη Θάλασσα (ΔΚΑΣ) από το μοιραίο ταχύπλοο στο πέρασμα Πέρδικας- Μονής; Θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη... 
Εννέα μέρες ακριβώς από το τραγικό ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα, όπου τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πέντε τραυματίστηκαν και άλλοι 15 διασώθηκαν με ισχυρό σοκ που θα αργήσουν πολύ να ξεπεράσουν.
Και όμως αυτές τις εννέα δραματικές ημέρες για τις οικογένειες των θυμάτων, πολλά άλλα ζητήματα απασχόλησαν μερίδα ΜΜΕ (κυρίως το διαδίκτυο), όπως επίσης κάποιους πολιτικούς και πολιτικά κόμματα, εκτός από τα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν μετά από ένα τέτοιο «μακελειό» στα ήρεμα νερά του Αργοσαρωνικού μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα. 
Ενα από αυτά, που είναι η ταχύτητα, απαντήθηκε ήδη από τα πρώτα δημοσιεύματα της «Εφ.Συν.».
Υπενθυμίζουμε ότι η νομοθεσία δεν προβλέπει δυστυχώς όριο ταχύτητας όταν το σκάφος πλέει σε απόσταση μεγαλύτερη από 100 μέτρα από την ακτή, ακόμα και για στενά περάσματα-διαύλους.
Ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, δεσμεύτηκε αμέσως μετά το δυστύχημα της Αίγινας ότι θα επανεξετάσει τον νόμο.
Ωστόσο, ο Διεθνής Κανονισμός για Αποφυγή Συγκρούσεων στη Θάλασσα (ΔΚΑΣ) αναφέρει ξεκάθαρα στο κεφάλαιο «Κανόνες Πλεύσης» ότι «τα σκάφη πρέπει να κινούνται με ασφαλή ταχύτητα για να μπορούν να αποφύγουν μια σύγκρουση και επίσης να μπορούν να σταματήσουν μέσα στην απόσταση που απαιτείται, ανάλογα με τις εκάστοτε περιστάσεις και συνθήκες». 

(συνεχίζεται στήν παρακάτω ανάρτηση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.