Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Το “Βήμα” προτρέπει τον Κυριάκο να… συγκρουστεί με τον Καραμανλή!


Screen Shot 2016-08-13 at 11.55.05 AMΜετωπική είναι πλέον η πρόθεση του Συγκροτήματος Λαμπράκη να παρέμβει στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας, υποδεικνύοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκρουστεί με τον Κώστα Καραμανλή.
Στον απόηχο του σάλου που προκλήθηκε σε εσωκομματικό επίπεδο, με την επίθεση του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου κατά του πρώην πρωθυπουργού, το “Βήμα της Κυριακής” κυκλοφορεί με κείμενο-προσωπική επίθεση κατά του Κώστα Καραμανλή, για την περίοδο διακυβέρνησης 2004-2009, ενώ η εφημερίδα του Συγκροτήματος Λαμπράκη είναι γεμάτη κείμενα και παρεμβάσεις κατά του πρώην πρωθυπουργού.
Πολύ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Σήφη Πολυμίλη, εκ των πλέον έγκριτων στελεχών του ΔΟΛ, με μακρά δημοσιογραφική διαδρομή συνέπειας, που με το άρθρο του προτείνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκρουστεί με τον Κώστα Καραμανλή, με αφορμή το σκάνδαλο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ.
Γράφει συγκεκριμένα ο Σήφης Πολυμίλης: “Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να εμφανίζεται απέναντι στον κ. Τσίπρα ως ο κήρυκας της αλήθειας, ότι αποτάσσεται τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, ότι δεν διστάζει να αναγνωρίζει τα λάθη της παράταξής του. Όταν έρχεται η ώρα της αλήθειας όμως, όπως στην περίπτωση του ελλείμματος και της παραπομπής Γεωργίου, προτιμά τη σιωπή, για να μην ταράξει τον ύπνο του Βούδα. Εν ονόματι των κομματικών ισορροπιών, επιλέγει να σφυρίζει κλέφτικα.
Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι δεν γίνεται κανείς ηγέτης, χωρίς να συγκρουστεί, αν χρειαστεί, ακόμη και με την Ιστορία και τα τοτέμ της παράταξής του”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.