Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Αδόλφος Χίτλερ : «Οσο χονδροειδέστερο είναι ένα ψέμα τόσο ευκολότερα γίνεται πιστευτό»

Καναρινί Τύπος

Μένω στα χθεσινά, προσπαθώντας να δείξω πώς καταρρίπτονται σαν πύργος από τραπουλόχαρτα οι ισχυρισμοί του ωχρόφαιου Τύπου, που το 'χει σύστημα να τζογάρει στην ελπίδα, την απόγνωση και πολύ συχνά στην ανθρώπινη τραγωδία. «Πες, πες, πες, στο τέλος κάτι θα μείνει» επαναλάμβανε ο Γκέμπελς, ενώ το αφεντικό του ο Χίτλερ έβλεπε κομμάτι πιο μακριά: «Οσο χονδροειδέστερο είναι ένα ψέμα τόσο ευκολότερα γίνεται πιστευτό» διατεινόταν.
Παραδημοσιογραφίας το ανάγνωσμα λοιπόν. Τα ιβουάρ φύλλα, οι ιστοσελίδες και οι αναλόγου ύφους ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, όντας σπανίως ΑΕΚ, έχουν γαλουχήσει στον κιτρινισμό γενεές επί γενεών. Απευθύνονται άλλωστε σε ένα κοινό που ψοφά για κλειδαρότρυπα και για θεωρίες συνωμοσίας. Ανακαλύπτουν έτσι ίντριγκες και πλεκτάνες παντού, δολοπλόκους και βυσσοδομούντες πίσω κι απ' την πιο λευκή και αθώα είδηση. Δεν ορρωδούν προ ουδενός. Το ναυτικό δυστύχημα στην Πέρδικα σόκαρε σύμπασα την ελληνική κοινωνία, καθώς τέσσερις συμπολίτες μας, ανάμεσά τους ένα μικρό κορίτσι, βρήκαν άδικο θάνατο, απολαμβάνοντας ανύποπτοι τη βαρκάδα τους.
Λαθρεπιβάτες στα μοιραία σκάφη τα λαγωνικά του καναρινί ίντερνετ, ξετρύπωσαν στην κουβέρτα και τα αμπάρια τους απαξάπασα την κυβέρνηση και τη μισή χώρα εν γένει. Η λογική είναι δοκιμασμένη. Το μπουζούκι είναι όργανο, όπως και ο μπάτσος. Αρα το ζητιανόξυλο ισοδυναμεί με το κλομπ. Και τα δυο παράγουν προσέτι συριστικό ήχο. Εν προκειμένω ο Αλέκος Φλαμπουράρης διαθέτει εξοχικό στην Αίγινα. Ο καπετάνιος του ταχύπλοου επίσης. Μικρός ο τόπος, δεν μπορεί, θα γνωρίζονται. Πιθανότατα να 'ναι καλοί φίλοι.
Οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ τοποθέτησαν τον υπουργό Επικρατείας στο «Ντουέντε» και διαμιάς το παζλ άρχισε να συμπληρώνεται. Με χαρακτηριστική ευκολία κάθισαν δίπλα του ο Σταθ(μ)άκης, ο Τσάκα-λόττος, ο Δρίτσας και όσοι συνάδελφοί τους παραθερίζουν στο νησί. Ο Τσίπρας τη γλίτωσε διότι εκείνες τις μέρες χόρευε καγκελάρι στο Αθαμάνιο Αρτης κι ο Βαρουφάκης επειδή καιρό τώρα είναι αποσυνάγωγος στην παρέα.
Κακό του κεφαλιού τους κάνουν οι ειδήσεις και απουσιάζουν τον Αύγουστο, οπότε πρέπει να εφευρεθούν. Η Γερούν Ολγοβασίλη έτσιψε τη δική της γκλάβα και έκρινε φρόνιμο να απαντήσει στους κακεντρεχείς. Τους διέψευσε μετά παρρησίας, παραβλέποντας πως δίνεις αξία στους ελεεινούς, όταν ασχολείσαι μαζί τους. Και τροφή στην αντιπολίτευση επιπροσθέτως. Οι εσχατολογικές εικοτολογίες των κιτρινιστών έγιναν ατυχώς πρώτο θέμα, γραμμένο με πηχυαίους, ξύλινους τίτλους.
Ο Φλαμπουράρης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, δεν βρισκόταν στην Αίγινα το επίμαχο διάστημα αλλά στην Αθήνα. Ιδού η απόδειξη. Περίοικοι της οδού Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια διαμαρτύρονται για το ότι αστυνομικοί, οπλισμένοι σαν αστακοί, υποβάλλουν σε ταπεινωτικούς ελέγχους και σωματική έρευνα τους περαστικούς πέριξ της οικίας του υπουργού. Η ληστεία γειτονικού σουπερμάρκετ χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να πληθύνουν οι περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή, λένε. Επιστρέφοντας στο τσαρδί τους οι ξενύχτηδες, κάνουν τεράστιους κύκλους φοβούμενοι ότι θα διανυκτευρεύσουν στο Τμήμα. Τέτοια κινητοποίηση για τη φύλαξη ενός απόντος δεν τη χωράει νους αριστερού. Αρα οι αιτιάσεις μυθομανών καταρρέουν. Τόσο απλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.