Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Έγγραφο «φωτιά» για την Τουρκία από μέλη της κυβέρνησης Μέρκελ


Bundestag Γερμανοί αξιωματούχοι φαίνεται να παραδέχονται δημόσια ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενισχύει με όπλα οργανώσεις που πολεμούν το καθεστώς Άσαντ

Απόρρητο έγγραφο προς τους βουλευτές του Die Linke απέστειλαν μέλη της κυβέρνησης Μέρκελ. Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση (ARD) το έγγραφο αναφέρει πως το καθεστώς της Τουρκίας, υποστηρίζει ένοπλες ομάδες στη μέση ανατολή.
Γερμανοί αξιωματούχοι φαίνεται να παραδέχονται δημόσια ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενισχύει με όπλα οργανώσεις που πολεμούν το καθεστώς Άσαντ στη Συρία, είδηση την οποία είχαν μεταδώσει και τούρκοι δημοσιογράφοι στο παρελθόν με αποτέλεσμα να δικαστούν.
«Ειδικά μετά το 2011 ως αποτέλεσμα της εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής στην Τουρκία η χώρα έχει γίνει κεντρική πλατφόρμα δράσης ισλαμιστικών οργανώσεων στη μέση Ανατολή» αναφέρει το έγγραφο που μετέδωσε το ARD.
Επίσης σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχος που επικαλούνται το έγγραφο, ο Ερντογάν έχει την ίδια «ιδεολογική προσέγγιση» με τη μουσουλμανική αδελφότητα στην Αίγυπτο.  

από τήν   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.