Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Κόντρα κυβέρνησης - Κομισιόν για την ΕΛΣΤΑΤ

Μαξίμου: Ελάτε να καταθέσετε στη δικαιοσύνη  
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Θα θέσουμε το θέμα στο Eurogroup
Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016 11:13
UPD:11:57

Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
του Δημήτρη Χατζηνικόλα 
Μετά τη χθεσινή «σκληρή» απάντηση στην Κομισιόν για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και του Ανδρέα Γεωργίου η κυβέρνηση ετοιμάζεται  για τη διαδικασία προσομοίωσης της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Και τα δύο θέματα απασχόλησαν και απασχολούν το Μαξίμου. Για την επιστολή της Κομισιόν, η οποία εστάλη προχθές στον κ. Τσακαλώτο και ο ΥΠΟΙΚ ανταπάντησε χθες, η κυβέρνηση δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της τόσο για την προτροπή να «παρέμβει σε μία υπόθεση που ερευνά η ελληνική δικαιοσύνη», όσο και για το γεγονός ότι η Κομισιόν δημοσιοποίησε το θέμα δια της επιτρόπου Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριάν Τίσεν.
Μάλιστα η κ. Τίσεν επανήλθε σήμερα με συνέντευξή της στα «Νέα» σημειώνοντας ότι το θέμα θα είναι μέρος της επόμενης αξιολόγησης και ότι πρόθεση της Κομισιόν είναι να το θέσει στο επόμενο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου.
Η σε ασυνήθιστα (για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο) υψηλούς τόνους επιστολή προς την Κομισιόν -θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να την χαρακτηρίσει ειρωνική- έρχεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή λόγω των εκκρεμοτήτων με την πρώτη αξιολόγηση και την έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης. Πολλώ δε μάλλον που οι κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης θα συναντηθούν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του EuroWorking Group, με τον Επίτροπο Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.
Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών η κυβέρνηση χθες, με εσωτερικό της σημείωμα, αναφέρεται σε «16 αλήθειες», όπως σημειώνει, και αφενός γνωστοποιεί ότι οι άδειες θα είναι τέσσερις αφετέρου επαναλαμβάνει ότι η όλη διαδικασία θα είναι αδιάβλητη και το ηλεκτρονικό σύστημα με το οποίο θα διεξαχθεί απολύτως αξιόπιστο με βασικό στόχο τη «μεγιστοποίηση του τιμήματος για το ελληνικό Δημόσιο».
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται από χθες το βράδυ στο Παρίσι, όπου στο κάστρο Chateau de La celle Saint-Cloud, 12 χιλιόμετρα δυτικά του Παρισιού, θα συμμετάσχει, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, στη σημερινή συνάντηση των σοσιαλιστών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, η οποία θα διεξαχθεί στη σκιά του σεισμού στην γειτονική Ιταλία χωρίς φυσικά την παρουσία του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

naftemporiki.gr 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ :
 Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: Τέλος στους μύθους για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ 24/08 16:58 
ΠΑΣΟΚ: Αποστομωτική απάντηση της Κομισιόν στις μεθοδεύσεις ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και Ν.Δ. 24/08 16:11


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.