Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

H θέση τής Ν.Δ. γιά τίς τηλεοπτικές άδειες

Κουμουτσάκος: Εμείς θα κάνουμε νέο διαγωνισμό για επιπλέον άδειες

tvxs.gr 11:35 | 30 Αυγ. 2016
Τελευταία ανανέωση 17:53 | 30 Αυγ. 2016
Για προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να χτίσει ένα γκρίζο καθεστώς κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος τονίζοντας ότι «μόνον ανελεύθερα καθεστώτα χειραγώγησης και ελέγχου της ενημέρωσης αποφασίζουν και διατάζουν πόσοι ακριβώς θα είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί σε μια χώρα, ενώ η τεχνολογία δεν βάζει κανέναν τέτοιο περιορισμό».

Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει διπλό στρατηγικό στόχο «ολιγοπώλιο καναλιών και μονοπώλιο στην ενημέρωση των πολιτών».
Επαναλαμβάνει τη θέση της Ν.Δ. ότι:
1ον. Η όλη διαδικασία της δημοπρασίας είναι ξεκρέμαστη. Είναι στον αέρα. Διότι το ΣτΕ δεν έχει αποφανθεί ακόμη για τη συνταγματικότητα του “νόμου Παππά”. Εάν το ΣτΕ κρίνει το νόμο αντισυνταγματικό, ο διαγωνισμός θα καταπέσει και όλα ξεκινούν από το σημείο μηδέν.
2ον. Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει το “νόμο Παππά” αποκαθιστώντας το ρόλο του Ε.Σ.Ρ., όπως, άλλωστε, επιβάλλει το Σύνταγμα. Και θα ανοίξει τη δανειοδότηση καναλιών στην ελεύθερη αγορά, γιατί ο περιορισμός των αδειών σε 4 είναι βαθιά αντιδημοκρατική αυθαιρεσία.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος δηλώνει ότι θα προκηρυχθεί νέα διαδικασία αδειοδότησης για πρόσθετες άδειες, χωρίς περιορισμούς, με τρεις βασικές προϋποθέσεις:
  • Απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων
  • Αυστηρά ποιοτικά κριτήρια
  • Ενιαίο τίμημα άδειας.
«Το σημερινό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, πράγματι προβληματικό σε πολλά σημεία του, δεν θεραπεύεται με τις γκεμπελικές μεθόδους της Κυβέρνησης. Αλλάζει μόνον με απόλυτο σεβασμό του Συντάγματος, της ελεύθερης ενημέρωσης και της ελεύθερης αγοράς» αναφέρει κλείνοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.