Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

«Oι εντολές που έχουμε δώσει στους ελεγκτές μας πανελλαδικά, είναι να ξαναπερνούν από τα καταστήματα που ελέγχουν»

Πρόγραμμα 30.000 ελέγχων εναντίον της φοροδιαφυγής


«Για μας είναι πρωταρχικός στόχος να περάσει το μήνυμα ότι η γενική γραμματεία είναι παρούσα και θα είναι παρούσα σε όλη την τουριστική περίοδο» συνέχισε, στο ίδιο ύφος, ο κ. Πιτσιλής (φωτ. αρχείου).
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Πρόγραμμα 30.000 ελέγχων σ’ όλη την επικράτεια εναντίον της φοροδιαφυγής, έχει εκπονήσει έως το τέλος της τουριστικής περιόδου η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Πιτσιλής, σε συνέντευξή του στο «Πρακτορείο 104,9 FM». Όπως εξήγησε αναλυτικά, οι ελεγκτές των ΔΥΟ δεν θα διεξάγουν ελέγχους στις πόλεις όπου διαμένουν, αλλά αντίθετα, θα πηγαίνουν σε όμορες πόλεις, προκειμένου να μην επηρεάζονται από «κοινωνικές σχέσεις». 
«Για μας είναι πρωταρχικός στόχος να περάσει το μήνυμα ότι η γενική γραμματεία είναι παρούσα και θα είναι παρούσα σε όλη την τουριστική περίοδο» συνέχισε, στο ίδιο ύφος, ο κ. Πιτσιλής.
Όσον αφορά το μέτρο σφράγισης επιχείρησης για 48 ώρες, ο γενικός γραμματέας υπογράμμισε ότι «δεν έχουμε επιθυμία να κλείσουμε όλη την αγορά εν μέσω τουριστικής περιόδου και το μέτρο αυτό θα χρησιμοποιηθεί με σύνεση στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, καθώς είναι μέτρο παραδειγματισμού».
Στη συνέχεια, διαβεβαίωσε ότι «στους ελέγχους που διεξάγουμε το πρόστιμο είναι μόνο η αρχή» και σημείωσε ότι «οι εντολές που έχουμε δώσει στους ελεγκτές μας πανελλαδικά, είναι να ξαναπερνούν από τα καταστήματα που ελέγχουν».
Αναφορικά με τα φαινόμενα διαφθοράς εντός των ελεγκτικών υπηρεσιών, ο κ. Πιτσιλής ξεκαθάρισε ότι «οποιοδήποτε φαινόμενο διαφθοράς, ακόμη και το παραμικρό, δεν είναι ανεκτό» και κάλεσε «όποιον φορολογούμενο αντιμετωπίσει έστω και υπόνοια εκβιασμού, να μην διστάσει να το καταγγείλει».
Καταλήγοντας, κάλεσε τους πολίτες να συνδράμουν το έργο της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων κατά της φοροδιαφυγής, να ζητούν απόδειξη και να μην υποκύπτουν στο δίλημμα με ή χωρίς απόδειξη. «Οτιδήποτε θεωρούμε ότι γλιτώνουμε με τη μη έκδοση απόδειξης, το πληρώνουμε διπλά και τριπλά στο τέλος με αυξήσεις φόρων» τόνισε.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.