Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ANΑΚΟΙΝΩΣΗ τού δημοτικού συνδυασμού "ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ"

235.000 ΕΥΡΩ: ΨΑΞΕ ΨΑΞΕ ΚΙ ΑΝ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΣ


1.500.000 εκ. στον αέρα και 235.000 ευρώ που χάθηκαν και αναζητούνται στον Δήμο Μυκόνου!


Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται με τρόπο αδιαμφισβήτητο η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής , σε κάθε τομέα λειτουργίας του δήμου της Μυκόνου. 

Σημαντικές αποφάσεις που ακυρώνονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, επιστροφή αθεώρητων χρηματικών ενταλμάτων από τον Επίτροπο, προχειρότητα, ελλιπής προετοιμασία των θεμάτων των συλλογικών οργάνων, μη τήρηση νόμιμων προθεσμιών, μη σύννομες αποφάσεις είναι πάγιες συνέπειες και πρακτικές της διοίκησης του δήμου.

Σε τροχιά ραγδαίας αποσύνθεσης όμως και εφευρίσκοντας προσχήματα νομιμότητας βρίσκεται ο δήμος Μυκόνου, αναφορικά με την οικονομική διαχείρισή του. Αυτό το καταλάβαμε έξ αρχής από το γεγονός ότι άλλους πίνακες παρουσιάζουν στην Οικονομική Επιτροπή, άλλους στο Δ.Σ, άλλους αναρτούνε στην Διαύγεια και  παρά τις  πιέσεις που ασκούνται,  οι προυπολογισμοί  και οι αναμορφώσεις τους, επιστρέφουν ως μη σύννομες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.  

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και στην ημερήσια διάταξη υπήρχαν τρία θέματα οικονομικού περιεχομένου. 
α) η 2η αναμόρφωση που επεστράφη πίσω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση καθότι 1.500.000 εκατομμύριο χρηματικό υπόλοιπο αιωρείται κάπου «πάνω από τα δημοτικά κτίρια» !! 
β) Η έγκριση ταμιακού απολογισμού Δήμου Μυκόνου οικονομικού έτους 2015, που έπρεπε να εξεταστεί σε ειδική συνεδρίαση και ταυτόχρονα με τον ισολογισμό, που σημειωτέον δεν έχουμε από το 2013  και
 γ) Η έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης προϋπολογισμού του Β΄ τριμήνου, που ουδέποτε 2 χρόνια τώρα έχουν τηρηθεί οι νόμιμες προθεσμίες, ούτε έχουν αναρτηθεί ΠΟΤΕ στην ιστοσελίδα του δήμου.

Τέλος, τρανή απόδειξη της κατάρρευσης του δήμου και της επικινδυνότητας των διοικούντων του, είναι το γεγονός ότι αναζητούνται 235.000 ευρώ που αφορά ένταλμα κρατικής επιχορήγησης που έπρεπε να αποδοθεί στην ΔΕΥΑΜ. 

Συγκεκριμένα, κατά την εξέταση του σχετικού θέματος στην ίδια συνεδρίαση του Δ.Σ., ο πρόεδρος μας δήλωσε την εξαφάνιση του παραπάνω ποσού και και ως εκ τούτου πρότεινε την αναβολή του θέματος έως την ανεύρεσή τους!

Παρά την  σοβαρότητα των θεμάτων καθώς και των σπουδαίων ζητημάτων που εγείρονται εξαιτίας της ανικανότητας των διοικούντων και της εγκληματικής τους ανευθυνότητας δεν υπήρχε κανείς ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ επί των οικονομικών για να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και για να απευθύνουμε τα ερωτήματά μας.
Είναι όμως κοινωνικά άδικο και ανήθικο κάποιοι να διασύρουν συνεχώς τον δήμο, χωρίς καμμία προσωπική ευθύνη. 

Αμέτοχος και ο καθ  όλα «αναρμόδιος» δήμαρχος ως αντιπροσωπευτική πια φιγούρα των συμβιβασμών για χάρη της εξουσίας, που δεν έχουμε δυο χρόνια τώρα κατανοήσει πως αντιλαμβάνεται την έννοια της ευθύνης του για την χρηστή διοίκηση του δήμου.
Kαι με την ευκαιρία αυτή θα πούμε : ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ είναι υπόλογος για τον πολιτικό πρωτογονισμό του θεάματος, και για την απαξίωση του οργάνου του Δ.Σ.
Διότι αυτό που επιτάσσει η δημοκρατία είναι ο δημοτικός σύμβουλος  να ακούει, να κρίνει, να απαντάει, να αντιπροσωπεύει πραγματικά, όχι «συμβολικά» τους εκλογείς του. 

Δυστυχώς όμως η απόλυτη σιωπή της πλειοψηφίας έχει μετατρέψει μια ομάδα δημοτικών συμβούλων σε άβουλο και πειθήνιο υπηρετικό προσωπικό.
Η εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί επιμελώς να καλλιεργήσει στον κόσμο η Δημοτική Αρχή, δυστυχώς δεν μπορεί να εξωραϊσει την ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής διαχείρισης του Δήμου. 
Η εμμονή στο "φαίνεσθαι" και η απόκρυψη της πραγματικότητας, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε αδιέξοδα.

Ωστόσο που είναι τα 235.000 ευρώ;


ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Ντίνα Σαμψούνη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.