Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Βασανισμένοι καναλάρχες, έλεος!..


Δέκα αρνητικά και θετικά σημεία από τη διαδικασία της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες που ζήσαμε τις τρεις τελευταίες ημέρες.

1) Η...
κυβέρνηση δικαιούται να πανηγυρίζει. Τόσο για το συνολικό τίμημα (που δεν το πίστευε και η ίδια πως έφτασε σε τόσο υψηλά επίπεδα), όσο και για τη χωρίς προβλήματα και απολύτως ξεκάθαρη διαδικασία.

2) Αφού διαθέτουν τόσα χρήματα οι ιδιοκτήτες καναλιών, 45 εκ. ο Αλαφούζος και 70-75 εκ. ο Κυριακού, γιατί εδώ και χρόνια ξεσκίζουν τους εργαζομένους τους στις περικοπές;

3) Και δεν είναι μόνο τα 246 εκατομμύρια ευρώ, είναι επιπλέον άλλα 50 εκ. περίπου από το φόρο των τηλεοπτικών διαφημίσεων που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν... ήθελαν να εισπράξουν. Κάθε χρόνο, στις 31 Δεκεμβρίου κατά τις 4 το απόγευμα, έφερναν τροπολογία στη Βουλή, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, από το 2010 συνεχώς, αναβάλλοντας την είσπραξη του φόρου για μία ολόκληρη χρονιά κάθε φορά.

4) Κόπτονται και κλαίγονται από το πρωί οι μεγαλοδημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ για τους συναδέλφους μας σε Star και Alpha που βλέπουν το φάσμα της απόλυσης να πλησιάζει, και είναι αυτοί που όταν κάναμε απεργία για τις απολύσεις, δήλωναν απεργοσπάστες.

5) Η μέθοδος της δημοπρασίας που ακολουθήθηκε ήταν η πλέον ιδανική ώστε να αυξηθεί το τίμημα. Οι κλειστές προσφορές στο τέλος πιθανότατα να ανέβασαν τις προσφορές ακόμα και 50 εκατομμύρια ευρώ (και για τις τέσσερις άδειες, συνολικά).

6) Ο Βαρδινογιάννης, άγνωστο γιατί, αποφάσισε να κρατηθεί μακριά από τις άδειες. Κι έχει αφήσει και τον κόσμο απλήρωτο στο Mega. Παράδοξες τακτικές για αυτόν.

7) Τον Καλογρίτσα έλεγαν για... λαγό, ο Σαββίδης τους βγήκε παρ' ολίγο (και κατά δήλωσή του άλλωστε). Ο Κιμπουρόπουλος αποδείχθηκε ο πιο έξυπνος της υπόθεσης, είτε τυχαία είτε βάσει σχεδιασμού. Κυριακού και Μαρινάκης φοβήθηκαν στο τέλος και... χτύπησαν (και χτυπήθηκαν) αλύπητα.

8) Και σιγά το βασανιστήριο επειδή έμειναν τρεις ημέρες κλεισμένοι εκεί μέσα. Ας μην οδύρονται στο ΣΚΑΪ, δεν χρειάζεται. Όλοι αυτοί οι... βασανισμένοι μεγαλοεπιχειρηματίες των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ θα ξεκουράζονται τώρα για weekend στις βίλες τους ή τα σκάφη τους.

9) Η αμηχανία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενδεικτική.

10) Μήπως τελικά τα πολλά χρήματα που θα δαπανηθούν για τις άδειες σταθούν τροχοπέδη στην ποιότητα του προγράμματος;..

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.