Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Τσακαλώτος: Θα κάνουμε την αυτοκριτική μας για την ήττα στη διαπραγμάτευση


Επίθεση στην αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι έχει λάθος στρατηγική να επενδύει στην ελπίδα ότι σύντομα θα πέσει η κυβέρνηση, γιατί πολύ γρήγορα, όπως είπε, θα διαψευστεί.
«Ιστορικά στην Ευρώπη, η Αριστερά πηγαίνει καλά, όχι όταν χειροτερεύει ο οικονομικός δείκτης, αλλά όταν αρχίζει να ανεβαίνει. Ο κόσμος φοβάται όταν χειροτερεύουν οι οικονομικοί δείκτες και έχει συντηρητικά αντανακλαστικά. Εμπιστεύεται την Αριστερά όταν ανεβαίνει ο οικονομικός δείκτης, γιατί ξέρει ότι θα διαχειριστεί την ανάπτυξη με πιο δίκαιο τρόπο. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εμείς, με όλους τους περιορισμούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος στη παρέμβασή του στη Βουλή, υπεραμυνόμενος της σύμβασης για την αξιοποίηση του Ελληνικού.
Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στη ΝΔ, σημειώνοντας ότι το «Μάστερ Πλαν», για το οποίο διατείνεται ότι είχε συμφωνήσει με τους επενδυτές, δεν ήταν δεσμευτικό.
«Άρα, εδώ μιλάμε ότι θα είναι ανοιχτό. Και αυτό είναι μια νίκη. Θα έχει το Ελληνικό μια “ανοιχτή αυλή” για τους πολίτες. Για τη ΝΔ όμως αυτές οι αλλαγές δεν υπάρχουν», σημείωσε.
Απαντώντας δε, στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ως αντιπολίτευση έλεγε ότι δεν θα εγκαταλείψει την μάχη για να γίνει ανοιχτό στους πολίτες το πάρκο του Ελληνικού, ο κ. Τσακαλώτος αντέτεινε ότι αυτό ακριβώς κατοχυρώνει η νέα τροποποιητική σύμβαση που κατάφερε η σημερινή κυβέρνηση και η οποία προβλέπει σε ένα μεγάλο κομμάτι γης, ελεύθερη κοινόχρηστη πρόσβαση στους πολίτες, μέχρι τη θάλασσα.
Ακόμα, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε, ότι στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβρη, θα συζητηθούν και θα αναλυθούν ανοιχτά όλα τα ζητήματα για την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, «για το τί έκανε σωστό και τί έκανε λάθος» όπως είπε, κατηγορώντας ταυτόχρονα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ότι ποτέ δεν έκαναν έναν απολογισμό για τη δική τους διακυβέρνηση.
«Εγώ είμαι περήφανος, για παράδειγμα για τις 100 δόσεις και την ανθρωπιστική κρίση και τον ανθρωπισμό στις φυλακές. Εμείς θα κάνουμε μια συζήτηση ανοιχτά, να δούμε, γιατί είχαμε μια ήττα στη διαπραγμάτευση; Ελπίζω ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα κάνουν το δικό τους απολογισμό για το τι κάνανε λάθος και τι σωστό. Μέσα στον Οκτώβρη θα κάνουμε τον απολογισμό μας, θα μιλήσουμε για το μέρος του συμβιβασμού του Σεπτεμβρίου. Αυτό που φέραμε εμείς και αποδεχόμασταν τις ιδιωτικοποιήσεις, το είπαμε στον ελληνικό λαό. Του είπαμε ότι εμείς έχουμε καλύτερη δυνατότητα να αναδιαπραγματευτούμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

(Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ)
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.