Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ίντριγκα, περούκες και... κατασκοπεία εις βάρος του Ν. Παππά στη Νέα Υόρκη


Η πληροφορία ότι οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας παρενέβησαν, χθες, προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητα δύο ατόμων που, μεταμφιεσμένα, παρακολουθούσαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής, υπό τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, στη Νέα Υόρκη προκάλεσε έκπληξη και θυμηδία στην Αθήνα.
Παράλληλα πυροδότησε ένα πολιτικό και επικοινωνιακό παιχνίδι καθώς ο ίδιος ο Υπουργός Επικρατείας, που βρέθηκε στη Νέα Υόρκη προκειμένου να προετοιμάσει την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έδωσε διαστάσεις στο ζήτημα καθώς, σε δήλωσή του, υπαινίχθηκε ότι οι δύο δημοσιογράφοι που τον κατασκόπευαν εκτελέσουν άνωθεν εντολές. Με άλλα λόγια, ο κ. Παππάς συνέδεσε την υπόθεση με το ανοικτό και φλέγον ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.
Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι οι δύο δημοσιογράφοι που είχαν στήσει καρτέρι στον υπουργό ήταν οι Θάνος Δημάδης από τον Άλφα και Δημήτρης Σουλτογιάννης από το Σταρ, από δύο τηλεοπτικούς σταθμούς, δηλαδή, που η διαδικασία που επέλεξε ο κ. Παππάς αφήνει εκτός τηλεοπτικών αδειών.
Εν μέσω αντικρουόμενων πληροφοριών για τις κινήσεις των δύο δημοσιογράφων, την επιλογή τους να χρεώσουν δύο καφέδες που ήπιαν (σ.σ. και την εικαζόμενη βούλησή τους να χρεώσουν και... χαβιάρι) στο δωμάτιο μέλους της ελληνικής αποστολής αλλά και την στάση των αμερικανικών αρχών που, δεδομένα, παρενέβησαν προχωρώντας στη διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας των δύο μεταμφιεσμένων που παρακολουθούσαν την ελληνική αποστολή, η υπόθεση σύντομα έλαβε διαστάσεις που ξεπέρασαν τα όρια της φαρσοκωμωδίας.
Και ενώ ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων διέψευσε αρχικά την μεταμφίεσή τους με περούκες, προκειμένου να μην αναγνωριστούν από την ομάδα που συνόδευε το Νίκο Παππά στη Νέα Υόρκη, ο έτερος, με ανάρτησή του στα social media, παραδέχθηκε ότι παρακολουθούσαν επί μακρόν την ελληνική αποστολή μεταμφιεσμένοι, αναρτώντας μάλιστα και φωτογραφία του στο διαδίκτυο.
Το νοσηρό κλίμα «κατασκοπευτικού θρίλερ» ενέτειναν και οι ανταποκρίσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού σχετικά με τις συνθήκες αποκάλυψης, την ίδια στιγμή που τα μέλη της, μικρής, κοινότητας των ελλήνων ανταποκριτών στις ΗΠΑ δήλωναν ότι δεν ήταν οι ίδιοι που διακίνησαν την πληροφορία ενώ παρέμενε άγνωστο εάν, τελικά, οι δύο δημοσιογράφοι που ενέπλακησαν στην υπόθεση θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν, χωρίς μεταμφίεση προφανώς, την παρουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών.
από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.