Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Η πραγματική ιστορία του λουκέτου στην ΕΡΤ...


Το απόγευμα της 11ης Ιουνίου 2013 ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος έκλεισαν την ΕΡΤ. Σωστά πολλοί σήμερα με αφορμή την αδειοδότηση των καναλιών και την προφανή αναστάτωση των απειλούμενων με ανεργία εργαζομένων σε ΜΜΕ τα οποία δεν...
έλαβαν άδεια εθνικής εμβέλειας και ενόψει της συνέχειας της διαδικασίας περιφερειακών αδειών, αναφέρονται στο λουκέτο στην ΕΡΤ από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ωστόσο, λέγονται ανακρίβειες, αποκρύπτεται η πραγματικότητα, που δεν είναι δα και τόσο δύσκολο κανείς να την ανακαλύψει και έτσι  γίνονται αυθαίρετες συγκρίσεις με πολιτική και μόνο σκοπιμότητα.

Η αλήθεια λοιπόν δεν είναι είναι ότι απεργούσε επί μέρες και το σύμπαν των εργαζομένων στα ιδιωτικά Μέσα (έντυπα, ηλεκτρονικά, ψηφιακά κ.λπ). 

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά και οι βαρόνοι των Μέσων κατάφεραν να σπάσουν με αθέμιτους τρόπους την αντίσταση του κλάδου των εργαζομένων στην Ενημέρωση. Η αλήθεια είναι ότι έκαναν το παν να σταματήσει η μετάδοση της εκπομπής των εργαζομένων της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ- open και εκτός των άλλων επιστράτευσαν τη Digea των φίλων τους καναλαρχών εθνικής εμβέλειας για να «κατεβάσει» την αναμετάδοσή του από τον τότε τηλεοπτικό 902.

Η αλήθεια είναι ότι η ΕΡΤ έκλεισε αφήνοντας στο δρόμο 2.656 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα και πολλούς άλλους που δούλευαν στις άλλες παραγωγές της (σινεμά, ντοκιμαντέρ, σειρές κ.λπ).

Η αλήθεια είναι ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου επενέβη πραξικοπηματικά όπου μπορεί να φανταστεί κανείς για να κάμψει τις λαϊκές διαμαρτυρίες και να υπονομεύσει τα σωματεία του Τύπου και ΜΜΕ.

Η αλήθεια είναι ότι το κόμμα της Ν.Δ. επίσημα με ανακοίνωσή του, τότε, επιτέθηκε στα σωματεία και την ηγεσία της ΕΣΗΕΑ μια μέρα πριν τις εκλογές του  σωματείου των δημοσιογράφων για να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, υπέρ των δικών της συνδικαλιστών. Δεν ήθελαν σωματεία που να μπορούν να τα βάζουν με τη διαπλοκή και που επί τρία χρόνια μάτωναν καθημερινά για να υπερασπιστούν θέσεις εργασίας που χάνονταν βάρβαρα χωρίς να το μάθει κανείς από τα... αμερόληπτα κανάλια, ραδιόφωνα, μεγάλες εφημερίδες, σάιτ κ.λπ. Κι ας ήταν οι απολύσεις πολλές χιλιάδες και οι περικοπές αμοιβών και δικαιωμάτων γύρω στο 50%.

Επειδή στο δημόσιο λόγο λείπει συστηματικά και ηθελημένα η ακρίβεια και η μνήμη, παραθέτω το επίσημο χρονικό των ημερών της τότε αντίστασης στο λουκέτο στην ΕΡΤ τον Ιούνιο 2013, μέσα από τις ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΑ και του Διασωματεακού των Συνεργαζόμενων Ενώσεων και Ομοσπονδιών του Τύπου και ΜΜΕ:...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Δημήτρη Τρίμη στην Εφημερίδα των Συντακτών πατήστε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.