Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΘ: Επιχείρηση «Δίκαιη ανάπτυξη» και αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Θεσσαλονίκη


tvxs.gr 09:42 | 10 Σεπ. 2016
Τελευταία ανανέωση 18:55 | 10 Σεπ. 2016
Το πρόγραμμα της κυβέρνησης για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων αναμένεται να παρουσιάσει απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με όπλα τα 246 εκατ. από τις  τηλεοπτικές άδειες αλλά και την χθεσινή  συνάντηση των ηγετών του Νότου. Διαδηλώσεις από συνδικάτα και ΠΑΜΕ την ίδια ώρα. 

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να κάνει και απολογισμό του έργου της κυβέρνησης, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.
Στις 9.30 το πρωί ο πρωθυπουργός μετέβη στο εργοτάξιο του Μετρό. «Το μετρό Θεσαλονίκης ξαναμπήκε στις ράγες», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στον σταθμό του υπό κατασκευή μετρό, στη Νέα Ελβετία της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα έργο πνοής για τους Θεσσαλονικείς, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε, επίσης, την αισιοδοξία ότι το έργο αυτό, που αποτελεί επίσης ένα σημαντικό αναπτυξιακό μήνυμα για τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τη χώρα θα ολοκληρωθεί στα χρονοδιαγράμματα που έχουν καθοριστεί.
Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αρκάντι Ντβορκόβιτς και έπειτα είχε διαδοχικές συναντήσεις με τη Διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και το σωματείο των εργαζομένων. Αμέσως μετά επισκέφθηκε ταί Περίπτερα της ΔΕΘ και παρέστη στην τελετή εγκαινίων του Περιπτέρου της Ρωσίας που είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση.
«Τη σημαντική εμπορική και επιχειρηματική παρουσία της Ρωσίας στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) σηματοδοτεί το αυξημένο επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας. Όπως είπε «Ελλάδα και Ρωσία έχουν κοινές παραδόσεις, συνεργάζονται με αλληλοκατανόηση και μπορούν να έχουν κι ένα σημαντικό μέλλον».
Στη συνέχειαο κ. Τσίπρας γευμάτισε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Στις 20:00 ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς, στο συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης.
Αύριο, Κυριακή, στη 1 μετά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου.
Με συλλαλητήρια θα υποδεχτούν τα συνδικάτα τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ
Αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 18:00 στη Θεσσαλονίκη.
Η ΓΣΕΕ πραγματοποιεί συλλαλητήριο στο...
 συνέχεια
...άγαλμα του Βενιζέλου, από όπου θα ακολουθήσει πορεία με κεντρικό σύνθημα «τέρμα πια στις αυταπάτες βάζουμε τέλος στα πειράματα,στην ανεγία στη φτωχοποίηση».
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από τη μεριά της καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη επίσης στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Όπως αναφέρεται στη Οργανωτική Εγκύκλιο που έστειλε στις Ομοσπονδίες-Μέλη της η ΑΔΕΔΥ: «οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου 2016, την ημέρα των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ., πρέπει να αποτελέσουν έναν ακόμη σταθμό στον συνεχιζόμενο αγώνα μας για την ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας, των απολύσεων, της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, των αλλεπάλληλων μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων και νόμων που ξηλώνουν τα τελευταία ίχνη κοινωνικών, συλλογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων».
Το ΠΑΜΕ διοργανώνει το δικό του συλλαλητήριο στην Πλατεία Αριστοτέλους, καλώντας για αγωνιστική δράση ενάντια σε πολιτικές και σε νέα μέτρα που οδηγούν περαιτέρω στην πτώχευση του λαού. Επίσης, τονίζει την ανάγκη υπεράσπισης του δικαιώματος στην απεργία, την αντίσταση στην «εργοδοτική τρομοκρατία» και της υπεράσπισης της λαικής κατοικίας, ενώ κάνει λόγο για φοροληστεία ενάντια στον λαό.
Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας
Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη ενόψει της 81ης ΔΕΘ.
Περίπου 5.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν περιμετρικά από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι πορείες από τα συνδικάτα.
Από το μεσημέρι του Σαββάτου θα αρχίσουν να στήνονται φραγμοί, με μεταλλικά κιγκλιδώματα και κλούβες έξω από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», ενώ πάνω από τη συμπρωτεύουσα θα πετάει και ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.