Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Το Θέμα: Οι ανθρώπινες «ασπίδες» των καναλαρχών...

Κινητοποίηση εργαζομένων του MEGA

Ο διαγωνισμός τελείωσε, δύο νέοι καναλάρχες πήραν άδειες, δύο παλιοί τις έχασαν, το MEGA δεν μπήκε στον... κόπο, ο ΣΚΑΪ ξεκίνησε από την επομένη την «επανάσταση» στο πλευρό των χιλιάδων (;) εργαζομένων που ...
θα χάσουν τη δουλειά τους, με τα στελέχη του να αφήνουν παράλληλα και κάποια υπονοούμενα ότι το αφεντικό πλήρωσε πολλά και πρέπει τώρα να σφίξουμε το ζωνάρι κ.λπ.

Ταυτόχρονα το έωλο επιχείρημα ότι όποιος έχει λεφτά παίρνει άδεια στα στόματα εκείνων που παρανομούσαν για χρόνια με πολιτικές πλάτες, διαπλοκή και «θαλασσοδάνεια» δεν πείθει φυσικά κανέναν. Η μόνη παράμετρος που έχει μεγάλη σημασία είναι εκείνη που αφορά τους εργαζομένους στα κανάλια των οποίων οι ιδιοκτήτες έχασαν το δικαίωμα να εκπέμπουν με το έτσι θέλω.

Μπορεί αριθμητικά και σε απόλυτους αριθμούς να μη χάνονται θέσεις εργασίας, αλλά όσοι εργαζόμενοι έχουν απομείνει και εργάζονται (με συμβάσεις αορίστου ή ορισμένου χρόνου) στα κανάλια που βγήκαν εκτός βρίσκονται ήδη σε πολύ δύσκολη θέση.

Περάσαμε οι περισσότεροι στον κλάδο πρόσφατα από τη συγκεκριμένη αυτή θέση, με όλα τα κανάλια (τότε) είτε να σιωπούν είτε να είναι ακόμα και εναντίον μας και γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένη η συμπαράσταση στους 1.657 συναδέλφους.
 
Δημήτρης Κανελλόπουλος, Άντα Ψαρρά
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.