Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Εισαγγελία Εφετών: Επανεξελέγη ο Ισίδωρος Ντογιάκος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Επανεξελέγη τελικώς, παρά την πειθαρχική καταδίκη που του επιβλήθηκε τρεις ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση, ο Ισίδωρος Ντογιάκος, ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, συγκεντρώνοντας το 48% των ψήφων.
Ο κ. Ντογιάκος τελικώς κατήλθε στο «παρά πέντε» υποψήφιος αφού ο Αρειος Πάγος εγγράφως διαβεβαίωσε ότι δεν έχει κώλυμα εκλογής, καθώς μέχρι την εκλογική διαδικασία δεν του είχε επιδοθεί η πειθαρχική καταδίκη σε στέρηση μισθού 40 ημερών που του επιβλήθηκε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, για προσβολή της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου.
Η πειθαρχική του καταδίκη, που είχε ως αποτέλεσμα την έκπτωση του από τη θέση του προϊσταμένου αλλά και τη μη συμμετοχή στις εκλογές, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης, που έκαναν λόγο για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικος Παρασκευόπουλος αρνήθηκε τα καταγγελόμενα από την αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, ο κ. Ντογιάκος έλαβε 39 ψήφους επί 82 ψηφισάντων και εξελέγη. Ο Αντώνιος Λιώγας έλαβε 30 και η Γεωργία Τσατάνη, που ήταν επίσης υποψηφία επτά, ενώ τα υπόλοιπα ήταν λευκά.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.