Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Εκβιασμό Στουρνάρα «βλέπει» η «Αυγή»...

Γιάννης Στουρνάρας

Ευθείες απειλές για τη σταθερότητα του πιστωτικού συστήματος «βλέπει» η εφημερίδα «Αυγή» πίσω από την αντίδραση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, να θέσει βέτο στη...
συμμετοχή τεσσάρων προσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank και να δημοσιοποιήσει το πάγωμα χορηγήσεων (λήψης και χορήγησης δανείων) μέχρι τον ορισμό νέου Δ.Σ. από τη γενική συνέλευση των μετόχων την ερχόμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αντίδραση του κ. Στουρνάρα έρχεται μετά τον έλεγχο που διενήργησαν χθες οι οικονομικοί εισαγγελείς Διαφθοράς στη διαφημιστική εταιρεία Mindwork Business Solution της συζύγου του, Λίνας Νικολακοπούλου, στο πλαίσιο της έρευνας για τις διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2011 μέχρι το 2014.

Κι αυτό παρ' ότι με δική του πρωτοβουλία είχε επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και είχαν συμφωνήσει, όπως δήλωναν κύκλοι και των δύο πλευρών, ότι η δικαστική έρευνα δεν θα επηρεάσει τη συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και ΤτΕ, καθώς επίσης και ότι θα υπάρξει συνάντηση μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Μπρατισλάβα.

Ωστόσο, άλλα δημοσιεύματα συνδέουν αντίστροφα τα γεγονότα: ότι δηλαδή οι εξελίξεις στην Attica Bank προηγήθηκαν της αιφνιδιαστικής έρευνας στη Mindwork Business Solution.

«Στόχος ο σύζυγός μου»

Αργά χθες βράδυ η κ. Νικολακοπούλου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπερασπίζεται τη δραστηριότητα της εταιρείας και κάνει λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες.

«Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι’ αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ως νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας επιφυλάσσεται να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της σε περίπτωση που συνεχιστεί η δυσφήμηση της εταιρείας και των εκπροσώπων της.

Στηρίζει Στουρνάρα η Ν.Δ.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας το Μαξίμου για άσκηση εξωθεσμικής πίεσης εναντίον του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας.

«Την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δώσει στον ελληνικό λαό και στους βουλευτές τα “πόθεν έσχες» των τεσσάρων νέων καναλαρχών και αποκαλύπτονται ιστορίες για γέλια και για κλάματα με “βοσκοτόπια” στην Ιθάκη, η παρέα του Μαξίμου επιτίθεται με σφοδρότητα στον κ. Γιάννη Στουρνάρα», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Καλεί, μάλιστα, τον διοικητή της ΤτΕ να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του και «να ολοκληρώσει τους πολύ σοβαρούς ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην Τράπεζα Αττικής»...
efsyn.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : O υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.