Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

12 Oκτώβρη 1944 : Απελευθέρωση της Αθήνας...

Στιγμιότυπο από την τελετή έπαρσης της σημαίας για την επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην Ακρόπολη
naftemporiki.gr
Η καθιερωμένη τελετή έπαρσης της σημαίας στην Ακρόπολη έλαβε χώρα και φέτος για τα 72 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα, που έγινε στις 12 Οκτωβρίου 1944, όταν ο τελευταίος γερμανός στρατιώτης υπέστειλε την σβάστικα από τον ιερό Βράχο και τα γερμανικά στρατεύματα αποχώρησαν από την πρωτεύουσα.
Με αφορμή την επέτειο της Απελευθέρωσης της Αθήνας, γίνεται κάθε χρόνο η αναπαράσταση της τελετής έπαρσης της σημαίας της Απελευθέρωσης στον ιστό της Ακρόπολης.

«Ο μεγάλος φόρος αίματος που πλήρωσε η Ελλάδα καθώς και η αδιαμφισβήτητη συνεισφορά της στην αντιφασιστική νίκη, έδεσε την πορεία της χώρας με τη δημοκρατική Ευρώπη», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην τελετή για την 72η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Όπως υπογράμμισε, το μήνυμα εκείνης της ημέρας παραμένει επίκαιρο στη σημερινή, δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, εσωτερική και διεθνή.
«Την ίδια αλληλεγγύη, και πάλι με πράξεις και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, επέδειξε η πόλη και ο δήμος στους χιλιάδες πρόσφυγες και στη διαχείριση του μεταναστευτικού», ανέφερε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας την έναρξη μαθημάτων για τα παιδιά των προσφύγων. «Οι πολίτες αποδεικνύουν καθημερινά, με ωριμότητα, ότι η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη μπορούν να υπερισχύσουν της άγνοιας και της μισαλλοδοξίας», σημείωσε.

Η τελετή έγινε παρουσία του υπ. Παιδείας Νίκου Φίλη, του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.

από tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.