Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Τό πρόγραμμα γιά τίς εκδηλώσεις τού 3ήμερου εορτασμού τής Εθνικής εορτής τής "28ης Οκτωβρίου 1940" στή Μύκονο

 Ι. Γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών – Κοινοτικών κλπ. Κατ/μάτων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου & Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς και οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων, από ώρα 08:00’ το πρωί της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2016, καθώς και φωταγώγηση όλων των παραπάνω κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου 2016.
 

ΙΙ. Την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου:
07.00’ π.μ.- Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών όλων των ενοριών της Χώρας και της Άνω Μεράς.
08.00’ π.μ.- Έπαρση της σημαίας στο Μνημείο των Πεσόντων από Τιμητικό Άγημα της 6ης ΜΣΕΠ Μυκόνου. 17.30’ μ.μ.- Υποστολή της σημαίας από το Τιμητικό Άγημα της 6ης ΜΣΕΠ Μυκόνου στο μνημείο των Πεσόντων.


α. 27 Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ
09.00’ π.μ. - Χώρα
και Άνω Μερά: 

Ομιλίες καθηγητών και δασκάλων και λοιπές εκδηλώσεις συναφούς με την εθνική επέτειο περιεχομένου, στα Σχολεία της Χώρας και της Άνω Μεράς.

12.00’ μεσημέρι
Χώρα:

 - Προσκύνημα και στέψη προτομής της Ηρωίδας Μαντούς Μαυρογένους από τους μαθητές των Σχολείων, τους Προσκόπους
και τους Οδηγούς, στη Χώρα Μυκόνου. Στην τελετή θα παρευρεθούν υποχρεωτικά όλες οι Αρχές της νήσου και οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών.


β.
28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
12.20’ μ.μ. - Στη Χώρα:
Θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής. 

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει εκπαιδευτικός της Β ́βάθμιας Εκπαίδευσης Μυκόνου. 
Μετά τη δοξολογία θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και επίσημη κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων, από τους κ.κ.
α) Δήμαρχο Μυκόνου,
β) Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου,
γ) Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ ,
δ) Διοικητή του Α.Τ. Μυκόνου &
ε) Λιμενάρχη Μυκόνου.
Επίσης, θα κατατεθεί στεφάνι από τον κ. Δήμαρχο Μυκόνου, στη μνήμη των πεσόντων της Εθνικής Αντίστασης. 

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ψαλεί εν συνεχεία ο Εθνικός Ύμνος από την Χορωδία του Π.Α.Κ.Ο. ‘ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΞΙΩΤΗΣ’, υπό την μουσικό 
κα Τίνα Ψαλίδα. 12.45’ μ.μ. 
- Θα παρελάσουν τα Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία: Νηπιαγωγεία Χώρας και Φτελιάς - Μαραθιού, Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και Λύκεια, το Ε.Π.Α.Λ., καθώς και οι Πρόσκοποι και Οδηγοί. (Η φορά της παρέλασης θα είναι από το άγαλμα της Μαντούς Μαυρογένους προς το Δημαρχείο).
Αμέσως μετά την παρέλαση, στη Χώρα θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από μαθητές-μαθήτριες στο χώρο μπροστά από το Δημοτικό Κατάστημα, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.


γ. 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10.30’ π.μ. - Στην Άνω Μερά:
Θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στην Ιερά Μονή της Παναγίας Τουρλιανής. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει εκπαιδευτικός του Δημοτ. Σχολείου Άνω Μεράς. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και επίσημη κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της Άνω Μεράς, 

από τους κ.κ.
α) Δήμαρχο Μυκόνου,
β) Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου,
γ) Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς,
δ) την Αδελφότητα Ανωμεριτών Μυκόνου,
ε) Μαθητές του Παιδικού Σταθμού,
στ) Μαθητές του Νηπιαγωγείου και
ζ)Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ψαλεί εν συνεχεία ο Εθνικός Ύμνος από τους μαθητές των παραπάνω Σχολείων.
Εν συνεχεία, θα γίνει παρέλαση από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο, στο χώρο μπροστά από το Κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς.
Αμέσως μετά την παρέλαση, θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από μαθητές-μαθήτριες στον ίδιο χώρο, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αδελφότητας Άνω Μεράς Μυκόνου.
 

Τελετάρχης στις εκδηλώσεις στην Άνω Μερά, ορίζεται:
Ο κος Πολυκανδριώτης Αντώνιος.
 
Τελετάρχης στις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940» στη Χώρα, ορίζεται:

Η κα Ράιου Γεωργία, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Γ.Ε.Λ. Μυκόνου, με αναπληρωτή της τον κ. Ρουσουνέλο Γεώργιο, Γυμναστή - Δ/ντή Ε.Π.Α.Λ. Μυκόνου.   

Σας καλούμε όπως τιμήσετε με την παρουσία σας τις επίσημες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940».
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Κωνσταντίνος Κουκάς

2 σχόλια:

  1. Δημήτρη σε παρακαλω να αναφερεις την πηγή του αρθρου, διοτι η μορφοποιηση και τελικη παρουσιαση ειναι του www.mykonosticker.com Ευχαριστώ πολύ. Ντινα Πρωτογεράκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντίνα, η πηγή είναι τό mail τού Δημάρχου. Η μορφοποίηση όντως έμοιαζε αλλά αυτά συμβαίνουν σέ τέτοιου είδους κείμενα πού δέν αφήνουν πολλά περιθώρια γιά "παιγνίδι" (πλήν ίσως- ίσως τών φωτογραφιών πού από μόνοι μας προσθέτουμε καί οι οποίες είναι τελείως διαφορετικές). Επίσης αυτά συμβαίνουν όταν "τά μεγάλα πνεύματα συναντώνται"!

      Γιά νά μή χαίρεται ο "εξαποδίτης" τροποποίησα καί τή μορφή. Ελπίζω νά σέ ικανοποιεί.

      Η Μαντώ (γενική τής Μαντούς) στήν πρώτη φορά πού μνημονεύεται στό κείμενο τού ticker είναι γραμμένο λάθος καί πρέπει νά διορθωθεί (στό mail τού Δημάρχου είναι σωστά γραμμένο). Στή "Νέα Μύκονο" ήταν καί είναι σωστό ( τό copy πού υπαινίσσεσαι δέν ....απαλείφει, ως γνωστόν, τά γραμματικά λάθη!)

      Μπορούσες νά μού στείλεις ένα mail γιά όλα αυτά. Εντούτοις διάλεξες τόν σχολιασμό πού δημιουργεί εντυπώσεις...

      Από πλευράς μου έχω νά πώ, σέ αυτή τήν περίπτωση, ότι έχω "θαυμάσει" πολλούς κλασσικούς καί ιδίως τόν Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι...

      Όταν αρχίσει νά γράφει δικά του κείμενα καί ο mykonosticker -δέν ξέρεις ποτέ τί γίνεται- μπορεί νά τόν θαυμάσω κι αυτόν.

      Λέμε τώρα...

      Δ.Ν.Α.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.