Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Aναταράξεις στούς Ρεπουμπλικάνους : Σύγκρουση του Ντόναλντ Τραμπ με ηγετικούς κύκλους του κόμματος...

Η κρίση της υποψηφιότητας Τραμπ γίνεται κρίση των Ρεπουμπλικανών

Κινδυνεύει η πλειοψηφία τους σε Γερουσία και Βουλή
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 12:22

REUTERS/MIKE SEGAR
Οι ηγετικοί κύκλοι των Ρεπουμπλικάνων κατά τις τελευταίες ημέρες έχουν αντιληφθεί ότι οι πιθανότητες εκλογής του κ. Τραμπ στο Λευκό Οίκο έχουν μειωθεί αισθητά, ενώ η Χίλαρι Κλίντον παγιοποιεί τη διαφορά της στις παναμερικανικές δημοσκοπήσεις.
Η δημοσιοποίηση του βίντεο της προηγούμενης Παρασκευής , με τους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ για τις γυναίκες και οι αντιδράσεις που προκάλεσε, πυροδότησαν σοβαρή πολιτική κρίση στο συντηρητικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ενεργοποιώντας την αρνητική πολιτική δυναμική που είχε συσσωρευτεί από την έναρξη των προκριματικών κύκλων για την τελική επιλογή του προεδρικού υποψηφίου του κόμματος.
Οι ηγετικοί κύκλοι των Ρεπουμπλικάνων κατά τις τελευταίες ημέρες έχουν αντιληφθεί ότι οι πιθανότητες εκλογής του κ. Τραμπ στο Λευκό Οίκο έχουν μειωθεί αισθητά, ενώ η Χίλαρι Κλίντον παγιοποιεί τη διαφορά της στις παναμερικανικές δημοσκοπήσεις. Παράλληλα, είναι αρκετοί οι Ρεπουμπλικάνοι που αξιολογώντας την κατάσταση αρνητικής δημοτικότητας που εδραιώνεται γύρω από το κόμμα, πιστεύουν ότι έχει τεθεί επίσης σε μεγάλο κίνδυνο η διατήρηση του πλειοψηφικού ελέγχου του κόμματος στα δύο σώματα του Κογκρέσου.
Η κατάσταση επιδεινώνεται απρόβλεπτα από την πολιτική σύγκρουση του Ντόναλντ Τραμπ με ηγετικούς κύκλους του κόμματος, όπως, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν. Ο τελευταίος, παρά το γεγονός ότι για λόγους πολιτικής τακτικής δεν απέσυρε τη δημόσια υποστήριξή του στην προεδρική υποψηφιότητα του κ. Τραμπ, γνωστοποίησε ότι δε θα συμμετέχει στην προεκλογική του εκστρατεία, ενώ δε θα υποστηρίζει τις θέσεις του. Παράλληλα, παρότρυνε όσα από τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων ανήκουν στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και δεν επιθυμούν να υποστηρίξουν τον κ. Τραμπ να μην το πράξουν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στη Φλόριντα τόνισε ότι ο κ. Ράιαν κι άλλες ηγετικές προσωπικότητες του κόμματος δεν του έδωσαν συγχαρητήρια για την παρουσία του στην τηλεοπτική αναμέτρηση της Κυριακής με τη Χίλαρι Κλίντον, προκαλώντας τη συμπάθεια των υποστηρικτών του που τον παρακολουθούσαν. «Εδώ υπάρχει ολόκληρο ζήτημα. Υπάρχει θέμα και θα το ανακαλύψουμε. Πάντα ανακαλύπτω πράγματα και καταστάσεις. Εδώ εξελίσσεται μια ολέθρια σκευωρία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τραμπ.
Ωστόσο, υπάρχουν στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όπως, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ που δηλώνουν ότι παρά την απέχθεια που αισθάνονται για τα σχόλια του κ. Τραμπ, τελικά θα τον ψηφίσουν επειδή επιθυμούν να δουν το διορισμό συντηρητικών δικαστών στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

naftemporiki.gr 

Σημείωση: Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Ν.Μ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.