Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Γκίζι: Η Γερμανία έχει καταστρέψει την αλληλεγγύη σε ολόκληρη την ΕΕ με τη συμπεριφορά της απέναντι στην Ελλάδα...

Ο εκπρόσωπος του Γερμανικού Die Linke, Gregory Gisi μιλάει κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του 2oυ Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ: "Με την Αριστερά μπροστά για την Ελλάδα που μας αξίζει", στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου -Τae Kwon Do, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
«Η Γερμανία έχει θέσει τέλος στην αλληλεγγύη της με την Ελλάδα, και γι΄ αυτό έχει καταστρέψει την αλληλεγγύη σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γκρέγκορ Γκίζι, πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Η Αριστερά (Die Linke) και μορφή της Αριστεράς στη Γερμανία.

Ο Γκρέγκορ Γκίζι, που βρέθηκε στην Ελλάδα με αφορμή του 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάει για ένα πολύ ζωντανό, πολύ αποφασισμένο συνέδριο, παρά την πολύ δύσκολη τόσο για το κόμμα όσο και την ελληνική κυβέρνηση, που «εκβιάζεται να εφαρμόσει» ένα σωρό μέτρα τα οποία δεν θέλει.

Αναφερόμενος στην συνάντηση των ηγετών των χωρών του Νότου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα λέει πως είναι «πολύ σημαντικό ότι συναντήθηκαν για να εκφράσουν επιτέλους από κοινού την αντίθεσή τους στην αυστηρή πολιτικής λιτότητας». «Είναι πολύ σημαντικό για ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να προσπαθήσουν να συγκροτήσουν την λεγόμενη μειοψηφία αρνησικυρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει σε άλλο σημείο.

Τέλος, ερωτηθείς εάν θεωρεί πιθανή μια κοκκινο-κοκκινο-πράσινη κυβέρνηση στη Γερμανία μετά τις γερμανικές εθνικές εκλογές του 2017, δηλώνει ότι είναι υπέρ, «αλλά αισιόδοξος δεν είμαι για την ώρα,αν και γενικά είμαι αισιόδοξος άνθρωπος» και τονίζει: «Είναι όμως ιστορικά αναγκαίο να γίνει»...


aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.