Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Ο Άδωνις ως ισχυρός αποτρεπτικός παράγων διαφυγής ψήφων από τούς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ...

Εμπρός λοιπόν γενναίοι δικαστές!...

«Μπράβο στους γενναίους δικαστές που δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς αυτής της άθλιας κυβέρνησης» (Αδωνις Γεωργιάδης αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας).

- Δεν είναι αυτό παρέμβαση; Δεν...
έχουμε να κάνουμε με προσπάθεια επηρεασμού των δικαστών λίγες μέρες πριν καταλήξουν σε ετυμηγορία για ένα τόσο σοβαρό θέμα που απασχολεί τη δημόσια συζήτηση;

- Οχι καλέ. Απλώς, ο άνθρωπος αισθάνθηκε την ανάγκη να χαιρετίσει την απόφαση των δικαστών του ΣτΕ να μπουν επί της ουσίας στη συζήτηση για τον νόμο Παππά.

- Μήπως δείχνει και προς τα πού θέλει ο ίδιος και το κόμμα του να πάνε οι δικαστές;

- Μα γιατί το λέτε αυτό; Δεν υποδεικνύει στους δικαστές πώς πρέπει να κινηθούν, δεν επιχειρεί να τους χειραγωγήσει, απλώς σχολίασε επαινετικά επί της διαδικασίας. Δεν έχει αυτό το δικαίωμα;

- Ναι, αλλά χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση άθλια δεν είναι σαν να τους λέει ότι μια άθλια κυβέρνηση μόνο άθλια πράγματα μπορεί να κάνει και εσείς κυρίες και κύριοι δικαστές αυτό οφείλετε να το λάβετε υπόψιν σας γιατί διαφορετικά θα είστε εκτεθειμένοι (-ες) στην υποψία ότι υπήρξε συναλλαγή με τους άθλιους;

- Κάνετε δίκη προθέσεων.

- Και αν οι δικαστές και οι δικαστίνες καταλήξουν σε απόφαση που δεν θα αρέσει στην αντιπολίτευση θα είναι και τότε γενναίοι και γενναίες ή μήπως θα γίνουν άθλια τσιράκια μιας άθλιας κυβέρνησης;

- Οταν έρθει εκείνη η ώρα θα δούμε.

Σύντομα θα έρθει αυτή η ώρα και θα δούμε. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάντης για να προβλέψει τη στάση της Ν.Δ. στην περίπτωση που η απόφαση του ΣτΕ δεν είναι της αρεσκείας της. Και ο αρχηγός της (Κυριάκος Μητσοτάκης) και πολλά στελέχη της που είναι νομικοί (Δένδιας, Βορίδης, Τζαβάρας) και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος (Κουμουτσάκος) έχουν δικάσει και έχουν αποφανθεί: «Ο νόμος έχει καταπέσει πολιτικά, ηθικά και νομικά».

Το μήνυμα προς τους δικαστές και τις δικαστίνες είναι σαφές: Εμείς έχουμε αποφασίσει, εσείς μη διανοηθείτε να αποφασίσετε αλλιώς γιατί θα σας ξεμπροστιάσουμε (κάτι γκρίζο θα βρούμε -εν ανάγκη θα κατασκευάσουμε- στον ιδιωτικό βίο σας) και θα σας καταγγείλουμε ως φερέφωνα της σπείρας που λεηλατεί τη χώρα, ως στηρίγματα της χούντας που υπονομεύει τους θεσμούς, ως χειροκροτητές της συμμορίας που απειλεί τη Δημοκρατία και την πολυφωνία. Εμπρός λοιπόν γενναίοι, αποφασίστε χωρίς φόβο και πάθος!

ΥΓ.: Τούτες τις μέρες κυκλοφορεί η αυτοβιογραφία του Χρήστου Σαρτζετάκη. Πολλά μπορεί να πει κανείς για την περίοδο που ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και για τις απόψεις που εξέφρασε σε διάφορα ζητήματα. Ουδείς πάντως μπορεί να αμφισβητήσει ότι όταν χρειάστηκε έκανε το καθήκον του. Και η εποχή δεν ήταν απλώς δύσκολη, ήταν σκοτεινή.

Για να κρατήσουμε ζωντανό το νόημα των λέξεων οφείλουμε να παραδεχτούμε πως ο ανακριτής Χρήστος Σαρτζετάκης ήταν πράγματι ένας ΓΕΝΝΑΙΟΣ άνθρωπος.

Τάσος Παππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.