Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Το ξέσπασμα του Ολυμπιονίκη μπροστά στον Αλ.Τσίπρα


to-ksespasma-tou-olumpioniki-mprosta-ston-altsipraΤα μαζεμένα παράπονα άκουσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργο Φουντουλάκη στην ειδική εκδήλωση της Βουλής για τα μέλη της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς του Ρίο. 

«Στα άτομα με αναπηρία κάθε περικοπή είναι πιο βαριά από ότι στα άλλα άτομα. Μας ισοπέδωσε ο νόμος που μας έκοψε τις επικουρικές συντάξεις μας ισοπέδωσε» ανέφερε ο κ. Φουντουλάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό που...
συνέχεια
...νωρίτερα εξήρε τον αγώνα εξήρε τον αγώνα των παραολυμπιονικών ως το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα για να αντιμετωπίσει την κρίση.   
« Καταλαβαίνουμε τους εκβιασμούς του ξένου παράγοντα και τις προσπάθειες σας για να ανατρέψετε την κατάσταση. Όμως κατανοήστε μας» ανέφερε ο κ. Φουντουλάκης που αναγνώρισε την καλή πρόθεση του κ. Τσίπρα αλλά παράθεσε με αφοπλιστικό τρόπο όλα τα προβλήματα όχι των παραολυμπιονικών που εκπροσωπεί αλλά και των ατόμων με αναπηρία.
« Εγώ που είμαι ανάπηρος με 80% δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ το ίδιο με τους επιχειρηματίες. Πλήρωνα 65 ευρώ και τώρα πληρώνω 340 ευρώ.» σημείωσε ο κ.Φουντουλάκης.
Συνέχισε « Δεν ζητώ να μας επιστρέφουν όσα άδικα μας πήρανε όμως θέλω να σταματήσουν οι περικοπές στους ανάπηρους». 
Ο κ. Φουντουλάκης εξήγησε πως χρειάζεται πάνω από 400 ευρώ βενζίνη για να κινηθεί και να είναι χρήσιμος ενώ επανέλαβε την πρότασή του να προσλαμβάνονται αμισθί σύμβουλοι άτομα με αναπηρία 
Και κατάληξε « προστατεύστε τα άτομα με αναπηρία. Αν δεν το κάνετε θα έχετε τύψεις».

Πέτρος Μάμαλος: Δώσαμε την ψυχή μας

«Δώσαμε την ψυχή μας, την καρδιά μας, το αίμα μας σε αυτό που λέγεται Παραολυμπιάδα» ανέφερε από την πλευρά του και ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πέτρος Μάμαλος ο οποίος εξέφρασε και εκείνος ένα συλλογικό παράπονό:   «Κάποια από τα παιδιά είναι αδιόριστα στο δημόσιο, που μία θέση ανήκει σε εμάς. Εγώ είμαι αδιόριστος από το 2009. Δεν είναι αδικία, να έχω φέρει τρία ολυμπιακά μετάλλια στη χώρα μου, να κάνω έπαρση σημαίας ψηλά στον ιστό, και να βουρκώνω από χαρά και από συγκίνηση, και τέσσερα χρόνια ολυμπιακής προετοιμασίας να μην έχω διοριστεί;»

Και ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου ασημένιος παραολυμπιονίκης  προειδοποίησε :«Αν δεν υλοποιηθούν αυτά που πρέπει, θα έρθουμε όλοι αντιμέτωποι με το να σταματήσουμε τον αθλητισμό. Υποσχεθήκαμε ότι θα φέρουμε επιτυχίες, θέλουμε τώρα κι από εσάς να μας υποσχεθείτε ότι θα τα υλοποιήσετε όλα αυτά, θα προσπαθήσετε για όλα αυτά και θα τα κάνετε πράξη».
Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού 
«Στέκεστε όρθιοι απέναντι στις δυσκολίες έτσι και εμείς πρέπει να σταθούμε όρθιοι για να αλλάξουμε την πορεία που έχει πάρει η χώρα. Στα δικά σας βήματα και μονοπάτια» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός προαναγγέλλοντας την κατάθεση νομοσχεδίου που θα προβλέπει πως το 15% των προσλήψεων που θα προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ θα καλύπτονται από άτομα με αναπηρίες.

  «Πριν από λίγους μήνες όταν φεύγατε για το Ρίο σας ευχήθηκα λέγοντας ότι μπροστά σε τέτοιες στιγμές εκφωνούμε στερεοτυπικές φράσεις. Τα λόγια δεν είναι ανακριβή ούτε λανθασμένα. Είναι σωστά. Είναι όμως ελλιπή . Δεν αρκούν τα λόγια για να αποτυπώσουν την μεγάλη προσπάθεια που κάνετε. Ούτε το δέος που νιώθει κάποιος από όλους τους υπολοίπους σαν κι εμάς αν σκεφτεί να βάλει τον εαυτό του στην δική σας θέση. Αν θα έβρισκε την δύναμη να φτάσει εδώ που φτάσατε. Αν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του σε αυτή την κατάσταση».
Συνέχισε λέγοντας: «Εσείς αποδείξατε ότι η ζωή πάντα υπάρχει όταν οι άνθρωποι ονειρεύονται. Όταν σταματούν οι άνθρωποι να ονειρεύονται σταματά η ζωή. Όταν σταματά να αγωνίζεται για να πετύχει το όνειρο του. Εσείς δίνετε μαθήματα αγώνα πίστης δύναμης και ελευθερίας. Οι επιδόσεις στο Ρίο ήταν εξαιρετικές . Φέρατε 13 μετάλλια καταρρίπτοντας παγκόσμια ρεκόρ . Κυρίως με την βοήθεια συγγενών και προπονητών καταρρίψατε τα σύνορα ανάμεσα στον πόνο και την επιτυχία ανάμεσα στον φόβο και τον θρίαμβο την προκατάληψη και την αποδοχή.
Να θυμίσω τις δηλώσεις του Παύλου Μάμαλη που μας είπε ως παιδί τι αντιμετώπισε στο σχολείο. Προσβλητική συμπεριφορά όχι μόνο προς αυτόν αλλά και στην συντεταγμένη πολιτεία και εμάς που είμαστε σε θέσεις ευθύνης καθώς δεν δουλέψαμε αρκετά ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα αυτά».
«Θα είμαστε δίπλα σας και σκεφτόμαστε τρόπους να βοηθήσουμε εσάς που βοηθάτε εμάς» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας: «Με νόμο που θα έρθει στην Βουλή ορίζουμε ότι το 15% των  θέσεων που θα προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία. Σαν μια έμπρακτη στήριξη του αγώνα που δίνετε καθημερινά και διαρκή υπόμνηση στην κοινωνία ότι δεν είστε πολίτες 2ης κατηγορίας. Η ποιότητα και το ήθος μιας κοινωνίας αποτυπώνεται στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους ποιο αδύναμους για να τους κάνει πιο δυνατούς».thetoc.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.