Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Τό "μαγείρεμα" τών ειδήσεων...

Με νέες «πληροφορίες» σερβίρουν παλιές ειδήσεις...
Εισαγγελία ΑθηνώνΑντα Ψαρρά
Το βράδυ της Παρασκευής, αφού ήδη είχε προαναγγελθεί ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αγορά» με «πληροφορίες» για τη «μυστική» έρευνα που διεξάγει «επί μήνες» η Δικαιοσύνη σχετικά με την...
επιβολή των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital control), η είδηση αναρτήθηκε στο «Πρώτο Θέμα» (με μια παραπάνω δόση βεβαιότητας για επερχόμενες βαριές διώξεις).

Ακολούθησαν και άλλες πολλές αναρτήσεις μέχρι που αυτό έγινε πρώτη είδηση στα πρωινά δελτία.

Το ρεπορτάζ της «Αγοράς», που υιοθετήθηκε ταυτόχρονα και πανομοιότυπα από πολλά ΜΜΕ, αναφέρεται σε πληροφορίες για βαριά ποινικά μέχρι και πολιτειακά αδικήματα, που περιγράφουν κάποιοι πολίτες στις αναφορές τους στον εισαγγελέα.

Με δυο λόγια, άνθρωποι που υπέστησαν σοβαρές συνέπειες στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα από τους τραπεζικούς περιορισμούς, αλλά και συνταξιούχοι αποδίδουν σε σκόπιμες και ποινικά κολάσιμες πράξεις την απόφαση για capital controls.

Προφανώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παραλαμβάνοντας τις αναφορές είναι υποχρεωμένη να διενεργήσει έρευνα. Μάλιστα ήδη στην πρώτη φάση της επιβολής περιορισμών πολλές παρόμοιες καταγγελίες είχαν δημοσιοποιηθεί ευρύτατα.

Οι δικαστικές αρχές συγκεντρώνουν μαρτυρίες προκειμένου να εξετάσουν αν στοιχειοθετούνται ή μη ποινικά αδικήματα και αν η επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων ήταν επιβεβλημένη απόφαση για την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος μόλις έκλεισε η στρόφιγγα της ΕΚΤ και επιβλήθηκε η απόλυτη ασφυξία.

Προφανώς η διερεύνηση θα αφορά και τις πολιτικές ή άλλες παραινέσεις για φυγή κεφαλαίων στο προηγούμενο διάστημα, δηλαδή προτού οδηγηθούν σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις.

Το ρεπορτάζ στη συνέχεια περιγράφει τι προβλέπει ο νόμος αν οποιαδήποτε δικαστική διερεύνηση φτάσει σε καταλογισμό ευθυνών που αγγίζουν και πολιτικά πρόσωπα, εκτός κι αν η υπόθεση τεθεί στο αρχείο.

Από ορισμένες πλευρές επιχειρείται να προστεθεί και αυτή η (παλιά) πληροφορία στις σημερινές τεταμένες σχέσεις μεταξύ κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων και δικαστικής εξουσίας...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.