Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ
Η σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Μυκόνου για την δημιουργία κοινωνικού φαρμακείου, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού η υποβολή πρότασης που είχε καταθέσει ο Δήμος μας σε συνεργασία με τον φορέα «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών», εντάχθηκε για χρηματοδότηση από τον Περιφερειάρχη, στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014- 2020» με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.
Το πρόγραμμα  παρουσιάστηκε αναλυτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Λάμπρο Παναγιωτακόπουλο και κατόπιν της υπ’ αριθμ. 109/30.06.2016 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, υποβλήθηκε η πρόταση που εγκρίθηκε.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, δηλώνει ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, αφού για άλλη μία φορά επισφραγίζεται η αγαστή συνεργασία με την  Περιφέρεια, η οποία υιοθετεί τις ολοκληρωμένες προτάσεις και τις πρωτοβουλίες του Δήμου.
Το κοινωνικό φαρμακείο θα παρέχει σε τουλάχιστον 100 άτομα μηνιαίως δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, σε κατάλληλο χώρο, που θα παραχωρήσει ο Δήμος Μυκόνου. Για το σκοπό αυτό θα προσληφθεί ένας φαρμακοποιός και ένας κοινωνικός λειτουργός και σύντομα θα ανακοινωθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος.
Η λειτουργία του θα αρχίσει την 01.12.2016 και θα διαρκέσει για τρία χρόνια.


ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.