Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Τηλεοπτικές άδειες : "...ασκούνται απίστευτες πιέσεις από το σύστημα της διαπλοκής, δίχως προηγούμενο στο σύγχρονο, πολιτικό και δικαστικό βίο..."

Ο Παππάς τους τα πήρε... Η ΝΔ θα τα γυρίσει πίσω ή θα δεχθεί να πληρώσουν και οι υπόλοιποι;
ΜΜΕ

Ανεξάρτητα από το αν ο νόμος κριθεί συνταγματικός ή όχι 

Κι όμως το ερώτημα δεν είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, αν το ΣτΕ αποφασίσει ότι ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντισυνταγματικός… σημειώνοντας ότι ασκούνται απίστευτες πιέσεις από το σύστημα της διαπλοκής, δίχως προηγούμενο στο σύγχρονο, πολιτικό και δικαστικό βίο! Φυσικά αυτό θα έπρεπε να είναι το θέμα, διότι έχει συντελεστεί μια άνευ προηγουμένου θεσμική εκτροπή με τη σφραγίδα των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των media… Δυστυχώς όμως, η συζήτηση περιστρέφεται στο αν ο νόμος είναι συνταγματικός ή όχι, λες κι αυτό θα το αποφασίσουν τα κόμματα, οι δημοσιογράφοι και οι νομικοί των καναλαρχών που βγάζουν στα «παράθυρα» των δελτίων! Από αυτό όμως και μόνο προδίδουν την πρεμούρα τους και φυσικά την απουσία κάθε σεβασμού στους θεσμούς. Κι ας λένε το αντίθετο!
Το ερώτημα λοιπόν για τη συνταγματικότητα ή όχι του νόμου στη δημόσια συζήτηση και κυρίως με την έκταση που έχει πάρει, είναι φανερό ότι αποσκοπεί στο να ασκηθούν πιέσεις στη Δικαιοσύνη…
 συνέχεια
...διότι οι σοβαροί άνθρωποι – ανεξάρτητα από όποιο χώρο κι αν προέρχονται, θεωρούν αυτονόητο ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να αποφασίσει και φυσικά η απόφασή της θα είναι σεβαστή. Τελεία και παύλα. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Απόδειξη ότι ποτέ άλλοτε καμία συνεδρίαση του ΣτΕ για πολύ σοβαρότερα θέματα όπως είναι τα μνημόνια και τα ψαλίδια σε συντάξεις και μισθούς δεν απασχόλησαν σε αυτό το εύρος τη δημόσια συζήτηση όπως τώρα με τις τηλεοπτικές άδειες!
Κατά συνέπεια οι δικαστές ασχολούνται με τα νομικά και τα κόμματα με τα πολιτικά. Από τη στιγμή λοιπόν που ο νόμος έχει μπει στο μικροσκόπιο του ΣτΕ θα έπρεπε να σταματήσει κάθε σχετική συζήτηση. Τα συμφέροντα όμως των καναλαρχών αποδεικνύονται – όχι ότι δεν το γνωρίζαμε, σημαντικότερα και από τις συντάξεις και από τους μισθούς!
Και επιστρέφουμε στο αρχικό ερώτημα, αναφέροντας ότι σκοπίμως τη δημόσια συζήτηση απασχολεί η συνταγματικότητα ή όχι του νόμου… Αυτό θα το αποφασίσει όπως ήδη αναφέραμε η δικαιοσύνη και εκεί θα τελειώσει το θέμα. Το ερώτημα λοιπόν που αναδείχθηκε από την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και οφείλει να απαντήσει κατά δεσμευτικό τρόπο η αντιπολίτευση και κυρίως η ΝΔ, ανεξάρτητα από το αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός ή όχι… Είναι αν θα συνηγορήσει – σε ενδεχόμενο νέου νόμου για τις άδειες, να πληρώσουν επιτέλους οι καναλάρχες.
Αυτό είναι λοιπόν το ερώτημα και όχι τι θα κάνει ο Νίκος Παππάς αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός! Θα το σεβαστεί όπως οφείλει και θα φέρει έναν άλλο νόμο. Εκεί λοιπόν η ΝΔ θα συμβάλλει στη σύσταση του ΕΣΡ; Θα δεχθεί να πληρώσουν οι καναλάρχες για να πάρουν άδειες; Διότι ο Νίκος Παππάς και η κυβέρνησή του απέδειξαν εμπράκτως την πρόθεσή τους, κατάφεραν να μαζέψουν 250 εκ ευρώ. Η ΝΔ τι θα κάνει; Θα συνεχίσει να ρίχνει την μπάλα στην κερκίδα για να μην πληρώσουν οι καναλάρχες;

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, 2016, 11:45 πμ
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.