Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Ο Bob Dylan αποδέχθηκε τό Nobel λογοτεχνίας αφήνοντας ...μοναχό του τόν Jean-Paul Sartre...

Τελικά θα μείνει μόνο ο Ζαν-Πολ Σαρτρ...


... το 1964 που αρνήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Ουδείς άλλος...
Πέρασαν δύο εβδομάδες ακριβώς από τη βράβευσή του με το φετινό Νόμπελ Λογοτεχνίας προκειμένου να μιλήσει και να το αποδεχθεί τελικά. Δύο εβδομάδες αγωνίας για τα μέλη της Σουηδικής Ακαδημίας.
Τελικά το έκανε με ...
συνέντευξή του στην «Telegraph», εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στη Σουηδική Ακαδημία για την τιμή που του επιφύλαξε. «Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Είναι καταπληκτικό, απίστευτο! Ποιος θα ονειρευόταν κάτι τέτοιο;» είπε στη δημοσιογράφο Edna Gundersen.
Μεγάλη επιτυχία για την Edna Gundersen και την «Telegraph» κατ' επέκταση να αποσπάσει τέτοια δήλωση από τον Bob Dylan, Ο Dylan που του απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας γιατί «δημιούργησε νέους τρόπους ποιητικής έκφρασης» δήλωσε επιπλέον πως θα ήθελε να παραστεί στην τελετή απονομής των Νόμπελ στη Στοκχόλμη στις 10 Δεκεμβρίου. «Absolutely. If it’s at all possible» είπε. Bob Dylan εσύ;
Όταν, τέλος, ρωτήθηκε γιατί δεν έδωσε σημεία ζωής τόσο διάστημα, απάντησε απλώς: «Λοιπόν, είμαι εδώ». Τελικά θα μείνει μόνο ο Ζαν-Πολ Σαρτρ το 1964 που αρνήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Ουδείς άλλος.
e-tetradio.gr

Σημείωση : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.