Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΠΝΟ στις 24 Νοεμβρίου...

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), εξήγγειλε 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου. Οι ναυτεργάτες διαμαρτύρονται για την...
«άλωση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ και των Ταμείων» και καταγγέλλουν την «σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων και του Κράτους».
Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας η ΠΝΟ διαπίστωσε πως «τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των ναυτεργατών δυστυχώς θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τις νέες ρυθμίσεις και απαιτήσεις του τρίτου μνημονίου και του Νόμου 4387/2016 για το ασφαλιστικό».

Παράλληλα, οι ναυτεργάτες τονίζουν ότι τα πολλά σημαντικά προβλήματα του κλάδου τους και των άλλων κλάδων δεν αντιμετωπίζονται με υπευθυνότητα από τους υπεύθυνους και το Κράτος και καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 24ης Νοεμβρίου.

«Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η μείωση των επικουρικών συντάξεων, ο επαναϋπολογισμός των κύριων συντάξεων με σαφή μείωσή τους, η άλωση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ και των Ταμείων μας, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου, οι επιχειρούμενες νέες ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, στις ομαδικές απολύσεις, στο δικαίωμα της απεργίας, στον συνδικαλιστικό νόμο κλπ και κυρίως η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων και του Κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα».

Η Ομοσπονδία καλεί τους ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της 24ης Νοεμβρίου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.