Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου

INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία στις 15.00 κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 43η επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου.
Το ιστορικό κτήριο της Πατησίων θα είναι ανοικτό από τις 08:30 έως τις 13:00. Ως είθισται, στις 13:00, θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του Πολυτεχνείου, με ομιλίες από τους φορείς που απαρτίζουν την επιτροπή ευρτασμού.
Οι πύλες του Πολυτεχνείου παρέμειναν την Τετάρτη ανοιχτές για δεύτερη ημέρα ώστε οι πολίτες να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της 17ης Νοέμβρη. Χθες κατέθεσαν στεφάνι ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
«Σαραντατρία χρόνια μετά, συνεχίζουμε στα βασικά συνθήματα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία. Αποκτούν περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από την οικονομική κρίση» δήλωσε ο αντιπρόεδρος ΣΦΕΑ, Σπύρος Χαλβατζής, εκπροσωπώντας την επιτροπή εορτασμού. Σύμφωνα με τον κ. Χαλβατζή, υψώνεται και φέτος, για άλλη μία φορά, η σημαία του Πολυτεχνείου «με τα αιτήματα αναβαπτισμένα στους σύγχρονους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας».

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 07:12
naftemporiki.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.