Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Σου λέει ο... Ρομά: Αφού κράτος δεν υπάρχει!

tvxs.gr 17:27 | 04 Νοε. 2016
Γράφει ο Γ. Κ.
Δεν εξέπληξαν κανέναν οι ανακοινώσεις της αστυνομίας για τη σπείρα των διαρρηκτών, στο οποίο εμπλέκονταν Ρομά, αστυνομικοί, κοσμηματοπώλες και επιχειρηματίες.

Και δεν εξέπληξε ούτε το γεγονός ότι ήταν η μεγαλύτερη σπείρα διαρρηκτών που έδρασε ποτέ στην Ελλάδα, ούτε το γεγονός ότι τα στελέχη της σπείρας δήλωναν ΑΝΕΡΓΑ και κυκλοφορούσαν με Φερράρι και Πόρσε. Απλώς ήρθε να καταδείξει ότι σ αυτή την έρμη γωνιά του πλανήτη δεν υπάρχει κράτος. Kι αν τυπικά υφίσταται, τότε είναι κράτος «σουρωτήρι».
«Σουρωτήρι» σε κάθε λαμόγιο- επιφανές ή αφανές- διαρρήκτη, ληστή κλπ, αφού μπορεί να δηλώνει άνεργος, να αντιμετωπίζεται ως άνεργος- ποιος μας διαβεβαιώνει ότι δεν παίρνει και... επίδομα ανεργίας- και να ζει ως κροίσος, με πολυτελή αυτοκίνητα, βίλες και πισίνες.
Ολα αυτά τα σούπερ αυτοκίνητα δεν υπέπεσαν ποτέ στην αντίληψη ενός εφοριακού του ΣΔΟΕ, ενός αστυνομικού της περιοχής που διέμεναν, ενός αρμοδίου, τέλος πάντων; Κι αν υπέπεσαν, θα πείτε, τι; Θα καθόταν να ψάξει αν τα εισοδήματά του το δικαιολογούν; Αν έχει μια επιχείρηση που στοιχειωδώς δείχνει νόμιμη ή έστω νομότυπη; Δεν το προβλέπει το... manual, βάσει του οποίου έχει ορίσει η κεντρική διοίκηση ότι πρέπει να λειτουργεί μια υπηρεσία.
(Οταν η εφορία ή το ΣΔΟΕ βγαίνουν με εντολή ελέγχου για μια συγκεκριμένη υπηρεσία, ακόμη κι αν δουν ότι δίπλα τους γίνεται λαθραία διακίνηση χρυσού,  δεν έχουν δικαίωμα να επέμβουν γιατί οι οδηγίες είναι ρητές: Μόνον για ό,τι προβλέπει η γραπτή εντολή που έχουν λάβει!)
Μοιάζει απλοϊκό, αλλά το πιστεύω και θα το γράψω: Αν η... κεντρική διοίκηση αμολύσει πέντε Σαββατόβραδα όλη τη δύναμη του ΣΔΟΕ να καταγράψει τους αριθμούς των πολυτελών αυτοκινήτων που είναι παρκαρισμένα έξω απ τα σκυλάδικα και μετά ελέγξει αν οι ιδιοκτήτες τους τα δικαιολογούν με τα εισοδήματά τους, θα έχει επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στη φοροδιαφυγή που ταλανίζει τη χώρα. Τόσο απλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.