Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Παλιοί καναλάρχες εναντίον νέων καναλαρχών...

Κυριακού - Κοντομηνάς - Βαρδινογιάννης

Δύσκολο έως αδύνατο θεωρείται από παράγοντες της αγοράς, αλλά και νομικούς κύκλους να καταφέρει η κυβέρνηση – σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, να ανοίξει το...
επάγγελμα του καναλάρχη! Κατά κοινή ομολογία με την απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες έκλεισε ένας κύκλος προσπαθειών να εισέλθουν νέοι παίκτες στην τηλεοπτική αγορά… Και για να ξανανοίξει θα χρειαστεί να περάσει μεγάλο διάστημα, δεδομένου ότι μόνο για την οργάνωση νέου διαγωνισμού θα απαιτηθεί προετοιμασία πολλών μηνών, ίσως και ολόκληρου χρόνου! Κατά συνέπεια απομακρύνεται το σενάριο στο νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο που θα επιχειρήσει να οριοθετήσει το αμέσως επόμενο διάστημα το ΕΣΡ να υπάρξουν νέοι καναλάρχες.

Με άλλα λόγια η μοναδική περίπτωση για να μπουν νέοι παίκτες στην τηλεοπτική αγορά είναι η συνεργασία των ενδιαφερομένων επιχειρηματιών με τους υπάρχοντες ιδιοκτήτες καναλιών.

Κι αυτό διότι όπως τονίζουν έμπειροι νομικοί κύκλοι περί των τηλεοπτικών αδειών οι προσωρινές βεβαιώσεις που συγκεντρώνουν και τις περισσότερες πιθανότητες για να χορηγήσει το νέο ΕΣΡ… θα αφορούν αποκλειστικά τα κανάλια που ήδη εκπέμπουν.

Μάλιστα οι δικηγόροι των καναλαρχών θεωρούν αδιανόητο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα επιτρέπει σε νέους παίκτες να δοθούν προσωρινές βεβαιώσεις και ισχυρίζονται ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα το προσβάλλουν αμέσως στα δικαστήρια και θα καταπέσει την ίδια στιγμή!

Επιπλέον είναι ξεκάθαρο για τους παλιούς ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών ότι δεν υπάρχει περίπτωση σε αυτή τη φάση που η διαφημιστική δαπάνη βρίσκεται στα τάρταρα να επιτρέψουν την είσοδο σε νέους καναλάρχες.
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.